Riigikogu kutsub lahtiste uste päevale

Lääne Elu

info@le.ee

Riigikogu lahtiste uste päev. Foto: Erik Peinar
Riigikogu lahtiste uste päev. Foto: Erik Peinar

Riigikogu tähistab laupäeval oma 100. sünnipäeva lahtiste uste päevaga.

Päev algab riigikogu esimehe Henn Põlluaasa tervitusega lossi rõdult, millele järgneb kontsert. Toompea lossis toimuvad ekskursioonid, fraktsioonides saab kohtuda saadikutega ja riigikogu infotunnis esitada valitsuse liikmetele küsimusi. Toimub mälumäng „Riigikogu 100”, kus osalevad koolide ja riigikogu võistkonnad.

Sel päeval pääseb ka Pika Hermanni torni. Päeva lõpetab hea tuju kontsert – Tähtede lava Toompeal. Kuna suvel toimub juubeli laulu- ja tantsupidu ning on eesti keele aasta, on riigikogu lahtiste uste päeva koostööpartnerid tänavu Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus, raamatukogud, Eesti Lastekirjanduse keskus jt.

Riigikogu külastamine on tasuta. Uksed on avatud 11–16.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Enn
3 aastat tagasi

N põlluaasa kõnet küll ei tahaks kuulata

2. kodanik
3 aastat tagasi

Väga oluline on ära mainida, et üritus on tasuta. 🙂