Sigaretid ja alkohol lähevad poodides peitu

Poepidaja Katrin Arrak ei saa aru, kuidas inimene oskab poest tubakatooteid küsida, kui tubakas ega kaubamärk kusagil nähtav ei tohi olla. Arvo Tarmula

Poepidaja Katrin Arrak ei saa aru, kuidas inimene oskab poest tubakatooteid küsida, kui tubakas ega kaubamärk kusagil nähtav ei tohi olla. Arvo Tarmula

1. juunist jõustuv seadusemuudatus ei luba kauplustes alkoholi avalikult eksponeerida, kuu aega hiljem jõustuv seadusemuudatus keelab ka tubakatoodete avaliku väljapanemise.

Poodides tuleb ostjate silma eest ära panna ka tubakaga seotud tooted, näiteks piibud, vesipiibud, sigaretipaberid, -filtrid, elektroonilised sigaretid ja muu selline. „Ma ei saa täpselt aru – kui tubakas ei tohi olla nähtav ja kaubamärk ei tohi ka olla nähtav, kust siis inimene teab seda üldse minu poest küsida,” oli Haapsalus Hetkepüüdja poodi pidav Katrin Arrak segaduses.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
täpp
4 aastat tagasi

Aga limonaadid, saiakesed ,krõpsud ,kommid jne,mis on ju ka kahjulikud ja teevad järeltuleva põlve paksuks.Miks peab midagi peitma,mis mõte sellel on?

uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Paneme silma alt ära(peitmise maksab kinni muidugi maksumaksja) ja kohe väheneb tarbimine poole võrra.Tühjagi !!
Kui meil OLEKS tõsine tahtmine joomarlusega võidelda siis alkoholi sealhulgas ka lahjemad joogid üle 4 mahuprotsendi peaksid olema müügil eraldi poodides.Need poed oleks avatud päevas mõned tunnid ja suletud pühapäevadel,riiklikel pühadel.
Piirikaubandusele tuleb panna piir,nii sisse kui väljaveol 1L kanget ja 3L lahjat alkoholi täisealise inimese kohta.Kehtestatud korra rikkumisel trahv 500 €,korduval rikkumisel trahv koos sõiduvahendi konfiskeerimisega.
Ilus mõte aga teostamatu sest siis puuduks riigil edaspidi vahendid pensionäre,haigekassat,jne.üleval pidada.
Siit moraal “Mida rohkem joote seda kasulikum riigile”.

töötu
4 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Teatavasti ületab alkoholi tarvitamisega kaasnev kahju joogi müügist laekuva maksutulu, seega riigikassat joomine kuidagi ei täida.
Teisalt on ajaloost teada, et “kuiv seadus” rahva joomarlust ei lõpeta. Seega tuleb kasutada leebemaid meetmeid.

Arvaja
4 aastat tagasi

1.juuni 1985 või oli 1986 tuli seadus millega alustati alkoholi müüki 14.00.
Huvitav aeg oli.

Nii on
4 aastat tagasi

Selle seaduse mõte ongi selles, et sigaretid kui teaduslikult tõestatud tervistkahjustav toode ei oleks nähtaval.

Tõtt öelda on üldse väga veider, et poes, kus müüakse “ravikivikesi” ja muud taolist “tervendavat” kraami, mille positiivne toime ei ole teaduslikult tõestatud, müüakse ka otseselt tervistkahjustavaid tooteid. Saan aru, et tegemist on äriga ja nii alkohol kui tubakatooted on käibeallikaks, aga mina ei usalda inimesi, kelle eesmärk on raha teenida teiste inimeste tervise arvelt.

juss
4 aastat tagasi

Olen naise eest kodus kärakat peitnud, üles leiab ikka! Aias ja kuuris aina ringi ta luusib…siuke laul on olemas!
Kas see Hetkepüüdja ainult käraka ja tubaka peal elabki?

mõngel
4 aastat tagasi

Kes otsib see leiab 😀