Lihula noorte kümnevõistlus jätkub põnevalt

Kuulitõukel Klaudia Zandarov Lihula gümnaasiumist. Foto: erakogu
Kuulitõukel Klaudia Zandarov Lihula gümnaasiumist. Foto: erakogu

Esmaspäeval jätkus Lihula staadionil teist kevadet toimuv laste ja noorte kümnevõistlus.

Viiel esmaspäeval stardivad noored kokku kümnel erineval kergejõustikualal, igal korral kahel alal. Kümnevõistlus juhatati esimesel etapil sisse väga lastesõbralike 60 meetri jooksu ja kaugushüppega. Nüüd teisel etapil, olid aladeks aga sootuks erinevad ja ka raskemad, 200 meetri jooks ja kuulitõuge. Pikk sprint ja kuulitõuge nõudsid noortelt kindlasti vajalikku alalt-alale ümberlülitumist, mida lühimaajooksu ja kaugushüppega esimesel etapil nii väga vaja ei olnudki. Noored sportlased olid tublid, kuid kümnevõistluse kolmanda ja neljanda ala keerukus lisas üldtabelisse suurel hulgal põnevust. Kes andis punkte ära 200 meetri jooksus, suutis neid tagasi saada kuulitõukes. Kellele oli kuul natuke raske, võitis punktid tagasi aga jooksus. Paljudele sobisid aga mõlemad alad suurepäraselt.

Nelja alaga on jõutud peaaegu poole peale. Tegelikult lähebki meie juhendi järgi arvesse kümnest alast, kaheksa paremat. Kuid kindlasti võistlevad sportlased kõigil aladele, et maksimaalselt head alad lõpptabelisse kaasa võtta.

Kõige nooremate, 7-8 aastaste klassis haarasid peale teist etappi juhtojad kolm Lihula lasteaia poissi. Kõik kolm olid väga väledad 200 meetri jooksus. Marius Põld sai ajaks 42,4, Karl-Markus Kärp 42,6 ja Kristjan Kolotšev 47,8. Sellises järjestuses ollakse ka peale nelja ala. Esikolmikule hingavad kuklasse aga tublid Lihula gümnaasiumi ja Kõmsi Algkooli spordilapsed.

Tüdrukute 9-10 aastaste hulgas jätkab liidrina Radele Kanter. Teiseks tõusis tema klassiõde Karmen Ristikivi ja kolmas on Kertu Kärp. Radele ja Kertu jooksid väledalt 200 meetrit, ajad 38,7 ja 39,7. Karmen tõukas kõige kaugemale aga kuuli, tulemuseks 5.70. Kõik kolm õpivad Lihula gümnaasiumis.

Sama vanade poiste hulgas tõusis liidriks Kevin-Mart Põldman Lihula gümnaasiumist. Senine liider, Kõmsi Kooli spordipoiss Sten-Andre Kuksipuu langes kolmandaks. Nende vahele mahub veel teine Lihula õpilane Henry Kurnim. Punktivahed on siin väga väikesed, näiteks kolmandat kohta viiendast lahutab ainult 39 punkti. Hea jooksu tegi selles võistluses Kevin-Mart, kes jooksis tulemuseks 36,9.

11-12 aastaste tüdrukute 15 osalejaga võistluses juhib Helena Klimpuš. Lihula koolitüdruk jooksis 200 meetrit 35,6. Head kaks ala tegi Kõmsi kooli õpilane Gloria Lepik, kes tõusis teiseks. Tema oli kiire jooksus, ajaks 36,4, kuulitõukes tuli 5.92. Kolmandana jätkab liidri kooliõde Lisandra Neeme. Korraliku tõusu tegi Kõmsi tüdruk Helena-Caroly Kukispuu, kes tõusis otse esikolmiku seljataha. Selles grupis on näiteks punktiseis viiendast-seitsmendani väga tihe, vahe ainult 46 punkti. Mirell Raja, kes õpib Kõmsi koolis ja on üldtabelis viies, sai kuulitõukes parima tulemuse-6.10.

Ka poiste 11-12 aastase hulgas vahetus liider. Juhib Lihula gümnaasiumi trio. Esimeseks tõusis Kenneth Lomp, teisena jätkab Keiro Ristikivi ja kolmas on Taavi Tiidussalu. Keiro tõukas kuuli 8.80, Kenneth jooksis aga 200 meetrit 34,7 sekundiga.

Samuti vahetus liider ka 13-14 aastaste tüdrukute võistluses. Liidriks tõusnud Elise Kolotšev Lihula gümnaasiumist tõukas näiteks 3.kg kuuli 8.57.

Sama vanade poiste osas käib väga tihe võistlus. Liidriks on Paul Lomp, kes jooksis 200 meetrit 32,0 sekundiga. Üldtabelis tõusis teiseks Ken-Indrek Klimpuš, kes tõukas 3 kg kuuli 9.72. Lihula poiste järel kolmandana jätkab Virtsu kooli õpilane Geron Noor, ka tema suutis raudmuna paisata üle üheksa meetri joone-9.06.

15-16 aastaste neidude grupis tegi Trinity Õismets Virtsu koolist väga hea kuulikaare. 3 kg kuuliga tõugatud 9.97 mahub ka Eesti hooaja edetabelis U18 vanusegrupi esikaheksasse. Lisaks jooksis ta 200 meetrit 30,8 sekundiga. Marleen Põld Lihula gümnaasiumist sai head punktid samuti sprindis, 200 meetrit kattis ta 32,8 sekundiga.

Järgmisel etapil ootab meie noorsportlasi 400 meetri jooks ja kettaheide. Noorematel on kettaheite asemel pulgaheide.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments