300 Läänemaa noort jooksevad neljapäeval liikumisvõime kaotanud laste heaks

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juhatuse esimees Kadri Englas selgitab Uudo Sepale ja Sissi Nylia Benitale, mida ratastoolipargis teha saab. Foto: kuvatõmmis videost
Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juhatuse esimees Kadri Englas selgitab Uudo Sepale ja Sissi Nylia Benitale, mida ratastoolipargis teha saab. Foto: kuvatõmmis videost

Neljapäeval, 9. mail toimub 26. Eesti linnas 14. korda heategevuslik teatejooks, mis toob liikumisvõime kaotanud laste toetuseks jooksma üle 10 000 põhikooli noore.

Haapsalus toimub teatejooks Haapsalu staadionil algusega kell 10.

Jooksu avab Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juhatuse esimees Kadri Englas. Teatejooksul on esindatud Haapsalu linna algkool, Haapsalu põhikool, Uuemõisa lasteaed-algkool, Ridala põhikool, Palivere põhikool, Oru kool ja Noarootsi kool.

Teatejooks kogub sel aastal annetusi Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse õuel asuva ratastoolipargi laiendamiseks.

Keskuse mänguala kõrvale kavandatakse mitut uut atraktsiooni, sealhulgas ronimislinnakut ja eri kõrgustega liivakaste, mis võimaldavad liikumisvõime kaotanud lastel mängida õues koos teiste lastega.

„Aitame koguda toetust Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse läheduses paikneva ratastoolikasutajate mängupargi laiendamiseks. Sel aastal kavandatakse Haapsalu mänguparki mitut uut atraktsiooni, sealhulgas ronimislinnakut ja eri kõrgustega liivakaste, mis võimaldavad liikumisvõime kaotanud lastel mängida õues koos teiste lastega,“ ütles Teatejooksu eestvedaja Erik Pallase.

„Suve lõpuks tahaksime jõuda Haapsalus sinnamaale, et mänguparki minnes ei peaks laps mõtlema, kas ma saan sinna ratastooliga või tulen karkudega või tulen niisama joostes,“ ütles Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juht Kadri Englas.

Ratastoolikasutajate mängupark rajati aasta tagasi ning seal on praegu olemas ratastoolikasutajatele mõeldud spetsiaalne kiik, karussell ja takistusrajad. Neile, kes ratastoolis, tähendab see võimalust värskes õhus aega veeta ning samal ajal õppida ratastooliga munakiviteel sõitmist, äärekivide ja veerennide ületamist, et tänavatel liikudes ennast kindlamini tunda. Park on avatud nii Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse patsientidele, linnaelanikele kui ka turistidele.

Sel aastal kogutav toetus läheb Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juures asuva ratastoolikasutajate mängupargi laiendamiseks. Toetada saab helistades heategevusnumbrile 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande MTÜ Tallinnmeeting heategevuskontole Swedbank pangas EE292200221066301357.

Haapsalu Neuroloogiline Rehabilitatsioonikeskus on Eesti suurim liikumispuudega inimestele taastusravi teenuse osutaja. Aastas käib seal ravil ligikaudu 3500 inimest, sealhulgas liikumisvõime kaotanud lapsed. Inimesed, kellel õnnetuse või haiguse tõttu on liikumisvõime vähenenud, saavad Haapsalus vajalikku taastusravi ja nad õpivad oskusi, mis vajalikud igapäevaelus hakkama saamiseks.

Mullusel jooksul kaasa löönud Uudo Sepp, Sissi Nylia Benita ja Jaagup Tuisk käisid Haapsalus kohal ning tegid video sellest, mis on seniste teatejooksudega kogutud annetustest saanud ning mille jaoks tänavu toetust kogutakse.

Teatejooks on saanud tuhandete Eesti laste ja noorte jaoks ilusaks traditsiooniks, mille käigus nad annavad panuse oma eakaaslaste heaks, kes on liikumisvõime mõne elu keerdkäigu tõttu kaotanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments