Parvlaev Tõll osales merepäästeõppusel

Lääne Elu

info@le.ee

Virtsu-Kuivastu liinil kurseeriv parvlaev Tõll tunamullu päästeõppusel. Foto: TS Laevad
Virtsu-Kuivastu liinil kurseeriv parvlaev Tõll päästeõppusel. Foto: TS Laevad

Laupäeval, 4.mail toimus Suures väinas ühisõppus, millest võtsid osa TS Laevad ja parvlaev Tõll, PPA Merevalvekeskus, Muhu Merepääste Selts ja lootsikaater Ahto 19.

TS Laevad ohutusjuhi Meelis Mägi sõnul oli õppuse eesmärgiks inimeste evakueerimine hädaolukorras olevalt laevalt teisele veesõidukile. „Reisijate ohutus ja turvalisus on TS Laevadele äärmiselt oluline ja seetõttu peame mõistlikuks õppuste läbiviimist, et olla valmis kiirelt reageerima erinevates ohuolukordades. Õppusel harjutasime merre sattunud inimeste päästmist ja transportimist lähimasse sadamasse ning side ja suhtluse toimimist õppusel osalejate vahel.“

Ka PPA Merevalvekeskuse juhi Ivar Treffneri sõnul on sellised õppused ülimalt vajalikud. „See on väga oluline selleks, et reaalse merepäästejuhtumi korral abivajajani võimalikult kiiresti jõuaks,“ sõnas Treffner.

Osalejad tõdesid päeva kokkuvõtteks, et koostöö harjutamine merepäästel toimis hästi ja õppuse eesmärk sai täidetud.

TS Laevad korraldab sarnaseid õppusi ka tulevikus.

Foto: TS Laevad
Foto: TS Laevad
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments