0

Rannarootsi muuseum pidas jääräime päeva

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Keskpäeval kalu ahjust välja võtma hakates leidis Rannarootsi muuseumi direktor Ülo Kalm, et kümmekond minutit võiks kalad veel suitsu saada. Foto Arvo Tarmula

Rannarootsi muuseum alustas laupäeval on iga-aastast teemapäevade traditsiooni jääräimepäevaga.

Et ilm laupäeval õues olemist ei soosinud, oli muuseumipere kohviku sisse seadnud hoopis muuseumi näitusemajas. Letil oli valida mitut sorti kookide, karaski ja muu hea-parema vahel ning ei puudunud ka pillimees. Sedapuhku küll pillinaine Kersti Rõbtšenko Hiiumaalt.

Ja muidugi oli jääräimepäeva peategelane jääräim, mida Rannarootsi muuseum oli selleks päevaks Saaremaalt varunud 110 kilo. 100 kilo räime läks suitsuahju, ülejäänud praeti ja marineeriti ning sedagi võis koju kaasa osta.

Keskpäeval kui esimesed külastajad juba muuseumis kohal olid, maitses avas muuseumi direktor Ülo Kalm suitsuahju ukse, mekkis kala ja arvas, et kümmekond minutit peaks veel suitsus olema.

Rannarootsi muuseumi peavarahoidja Anu Raagmaa sõnul oli sel aastal jääräimepäeval tavalisest vähem külastajaid ja tervet kalakogust läbi müüa ei õnnestunud. “Eks ilm ja konkureerivad üritused,” nimetas ta põhjusi. Raagmaa lisas, et kuigi jääräimepäev on ametlikult lõppenud, saavad huvilised muuseumisse suitsuräime ostma tulla veel täna kella 18ni, mil muuseum avatud on. “Ja pannkooki saab ka,” lubas ta.

Fotod Arvo Tarmula

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz