Argo Jõesoo oli Viljandi järve jooksul parim läänlane

Argo Jõesoo. foto Arvo Tarmula

 

Argo Jõesoo. foto Arvo Tarmula

Kolmapäeval 90. korda toimunud Eesti pikima traditsiooniga maanteejooksul ümber Viljandi järve, oli läänlastest parim Argo Jõesoo.

Jooksu lõpetas 2809 sportlast 9 riigist, läänlasi oli lõpetajate hulgas tervelt 19. 12 km pikuse jooksu võit läks Tartumaad esinavale Ibrahim Wachira Mukngale ajaga 36.51. Talle järgnesid tallinnlased Roman Fosti ja Ilja Nikolajev. Algul tempotegija rollis olnud Eesti parim pikamaajooksja Tiidrek Nurme jalavigastuse tõttu katkestas.

Argo Jõesoo saavutas 7. koha ajaga 40.20. Paremuselt teine oli läänlastest Lauri Luik, kes lõpetades jooksu 37. kohal ajaga 44.08.

Lauri ütles, et see oli tema üks kiiremaid jookse. Mitmel põhjusel oli ettevalmistus jäänud seekord veidi lünklikuks, seepärast tuli alustada jooksu veidi aeglasemalt kui tavaliselt. Kuid kuna trass oli eelmisega kordade võrreldes veidi kuivem ja pinnas jalgade all tugevam, otsustas ta kiirust veidi lisade, mis lõppkokkuvõttes tasusa ka ennast ära.

Läänlastest järgmised paremad kohad saavutasid 247 Indrek Reinbach – 51.38; 344 Madis Lehismets – 53.43;  499. Valeri Kääpa -56.23.

Naistest oli parim läänlane Viive Kääpa, kes oli 996 naislõpetajate hulgas 178. ajaga 1:06.05.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments