Madal veetase häirib laevaliiklust Sõru-Triigi ja Rohuküla-Sviby liinil

BNS

Hiiumaa ja Saaremaa vahelisel liinil toimetav parvlaev Soela Sõru sadamas. Foto: Urmas Lauri

Hiiumaa ja Saaremaa vahelisel liinil toimetav parvlaev Soela Sõru sadamas. Foto: Urmas Lauri
Madal veetase võib esmaspäeval häirida laevaliiklust Sõru-Triigi ja Sviby-Rohuküla liinil.

Triigi liini teenindav reisiparvlaev Soela ei saa peale võtta busse ja raskeveokeid, kui veetase on madalam kui -40 sentimeetrit ning betooniveokite ülevedu ei teostata, kui veetase on madalam kui -30 sentimeetrit. Esmaspäeva hommikul kella 7-se seisuga oli veetase Sõrul -37 sentimeetrit.

Sviby-Rohuküla liini teenindav reisiparvlaev Ormsö ei vea busse ja raskeveokeid, kui veetase on madalam kui -40 sentimeeterit ning betooniveokite ülevedu ei teostata, kui veetase on madalam kui -30 sentimeetrit. Esmaspäeval kella 7-se seisuga oli veetase Rohukülas -41 sentimeetrit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Uuele Ministrile
5 aastat tagasi

Nüüd on siis aeg võtta käsile ka Hiiumaa ja Saaremaa vaheline soela väina süvendus. Saabki süvendamisel välja kaevatud pinnasest ehitada tammi Hiiumaa j saaremaa vahele. Vormsi ja mandri vahele saab niigi sila valmis, kui rong hakkab Noarootsist läbi Vormsi sõitma. Elektrit saab mere lainetest.
(usun, et Haapsalu linnapea suvatseb nii helde olla ja laineid meres kasutada)