Üle 300 skaudi tähistab Haapsalus välihooaja algust

Skaudid avavad hooaja. Foto: Erakogu

Saabuval nädalavahetusel koguneb Haapsallu üle 300 skaudi, et tähistada välihooaja algust traditsioonilise Jüripäeva laagriga.

Eesti Skautide Ühingu juhatuse esimees Siim Maripuu selgitab, et Jüripäev on Eesti Skautide Ühingu üks suurimaid ja traditsioonilisi iga-aastaseid laagreid, mis toob kokku skaudid üle Eesti kõikidest vanusegruppidest. Laagriga lõppeb skautliku tegevuse sisehooaeg ning tähistatakse üheskoos välihooaja algust. Eelolev välihooaeg toob skautidele kaasa rohkelt matku ja laagreid Eestis ja ka välismaal.

„Jüripäeva laager toimub igal aastal erinevas linnas üle Eesti. Hea meel on üle 13 aasta olla tagasi Haapsalus, kus skautlus on olnud ajalooliselt tähtsal kohal ning skautluse rüpes on üles sirgunud palju tublisid ja aktiivseid ühiskonna liikmeid,“ sõnas Maripuu.

Laager kestab kolm päeva, saades alguse reede õhtul ning lõpp-punkt pannakse pühapäeva hommikul piduliku rongkäiguga läbi linna Haapsalu Piiskoplinnusesse. Laupäevane päev möödub suures osas matkates Haapsalu linnas ja ümbruskonnas, tutvustades noortele nii vaatamisväärsusi kui ka mõnusaid metsateid.

Laagri peakorraldaja Karin Meikase sõnul on seekordseks laagri teemaks „koostöö“. Seda harjutatakse juba reedeõhtusel avamistseremoonial, mille kulminatsiooniks saab olema mitmesaja osalejaga ühistants. Koostööoskus on on oluline ka laupäevasel matkal, kus noori on ees ootamas matkapunktid, mis nõuavad lisaks meeskonnatööle ka osavust ja nutikust.

Korraldusliku poole pealt tehakse sel korral koostööd Kaitseliiduga, kes aitab pühapäevasel rongkäigul oma rivitrummaritega rütmi hoida ning Haapsalu Piiskoplinnusega, kus rongkäik kulmineerub. Vabatahtlikke juhte kostitavad Väikese Vääniku präänikud ning Liptoni tee ja noori turgutavad matkal Corny müslibatoonid. Suureks toetajaks on ka Prisma Peremarket. Matka auhindadele paneb õla alla Brain Games.

Jüripäeva avatseremooniale tuleb noori tervitama ja laagrit avama Haapsalu linnapeal Urmas Sukles.

Eesti Skautide Ühing on osa rahvusvahelisest noorteliikumisest, mille eesmärgiks on põnevate tegevuste kaudu anda noortele võimalus enesearenguks ja toetada noorte sirgumist aktiivseteks kogukonna liikmeteks. Ühing on 1200 liikmega riigi üks suurimaid ning eelmisel aastal korraldatud Emori uuringu põhjal ka tuntuim noorteorganisatsioon.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments