Läänemaa skaudid lähevad täna sügisretkele

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Poolsada Läänemaa skauti alustab täna Paliverest rännakut, mis lõpeb laupäeva õhtul Hara lahe ääres.

Lääne skautide maleva 14. sügisretkele läheb kümme võistkonda, noorimad on 12–13aastased, tutvustas maleva üht esindusüritust skaudijuht Kristiina Niiler.

„Need poisid on saanud kõva kooli, juba ammu sellistel matkadel käinud, nüüd lähevad esimest korda iseseisvalt,” ütles Niiler.

Raja on ette valmistanud 18aastased Palivere noored, kes on seda matka varem korduvalt kaasa teinud. Matkajuht on Maksim Shilo, meeskonnas on veel Mattias Mutso, Kristjan Tedremaa ja Jürgen Leega.

Poisse ja tüdrukuid on linnulennult 50–60 kilomeetri pikkusel retkel pooleks. Enamik võistlejaid on Läänemaalt. „Palju vanu olijaid, kaasa on kutsutud ka oma sõpru,” lisas Niiler.

Reede öö vastu laupäeva veedavad võistlejad Soolu kandis, seal on ette nähtud ala, kus võistlejad saavad oma kilevarjualused üles ehitada. Laupäeval ei pruugi kuiva nahaga pääseda, sest retk kulgeb soisel maastikul ja ületada tuleb ka jõge. Retkel peab täitma mitmesuguseid ülesandeid. Et võistlejate elu keerulisemaks teha ja meeli ärksana hoida, peavad nad liikuma varjatult, sest kogu aeg tuleb arvestada vastutegevusega.

„Kui väsimus tuleb väga kallale, siis on hea, kui miski hoiab meele ergu või sunnib eest ära pagema,” sõnas Niiler.

Laupäeva õhtul peaksid retkelised jõudma Hara lahe äärde, seal on lõhkkeõhtu, saun ja ööbimine. „Me pole ammu suurema kambaga koos olnud,” sõnas Niiler. „Peame tulevikuplaani ja kuulame, mida skaudid ise soovivad.”

Sügisretk on skautide Lääne maleva firmaüritus.

„Kui seda seda enam ei ole, siis võib Läänemaa skautluse hääbumisest rääkida,” sõnas Niiler. Ta tunnistas, et Läänemaa skautlusele ei ole praegu kõige parem aeg. Noori jagub, aga pole täiskasvanuid, kes on valmis nendega tegelema.

„Aeg on keeruline — kes on läinud õppima, kes on välismaal või sinna minemas, kuid me oleme lootusrikkad,” sõnas Niiler. „Selleaastane retk tõestab taas, et seiklusvaimu meil jagub.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kelle vastu
11 aastat tagasi

tegutsetakse – kas saatana?