Endine limonaaditehas naerutab publikut

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Napsune autojuht Veiko Krõsnitski (Indrek Pangsepp) on sekretär Juta (Gerda Raidla) arvates tänaseks juba liiga mitu korda piiritusekarahvini kallal maiustamas käinud. Foto: Arvo Tarmula
Napsune autojuht Veiko Krõsnitski (Indrek Pangsepp) on sekretär Juta (Gerda Raidla) arvates tänaseks juba liiga mitu korda piiritusekarahvini kallal maiustamas käinud. Foto: Arvo Tarmula

Eile etendus Haapsalu endises limonaaditehases, loomekeskuse hoovis See Teatri väikelinnafarss “Limonaadi Ets”. Eelmisel suvel valmis lavastuse pilootosa, tänavu saab publik näha täisversiooni.

Näidendiga püütakse taaselustada elu ja tegelasi 1970ndate keskpaigani Haapsalus tegutsenud limonaaditsehhis.

Humoorika näitemängu tegevus toimub tsehhi eestoas, kus Gerda Raidla ehk sekretär Juta teeb kõike muud kui tööd. Tsehhi direktor Ets on sõitnud Leningradi ja kõigi limonaaditehase muredega peab tegelema seltsimees Huigo, keda mängib Andres Urb.

Tsehhi töötajad peavad välja tulema raskest olukorrast, kus tehas kubiseb rottidest, vett ei ole, töötajatega juhtuvad õnnetused ja päeva sujuvamaks möödumiseks otsitakse natuke liiga tihti abi kesvamärjukesest. Tagatipuks on tsehhi iga hetk saabumas sanepidjaama kontroll.

“Limonaadi Etsi” näeb loomekeskuse hoovis (Jaani 2) veel täna kl 19 ning 2. ja 7. septembril kl 18.

Käsikiri: Enn Vetemaa, Erki Aule
Lavastaja: Erki Aule („Salong“ teater)
Materjali kogujad: Aita Mölder ja Gerda Raidla
Kostüümikunstnik: Margit Saarsoo
Osades: Gerda Raidla, Marika Matvei, Meeli Piirikivi, Indrek Pangsepp, Andres Urb, Vello Nõupuu ja „laulev miilits“ Ago-Allar Jürise.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments