“Limonaadi Ets” esindab Eestit

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kõmsil peetud Läänemaa külateatrite festivali võitnud See teatri „Limonaadi Ets”. Pildil Indrek Pangsepp ja Gerda Raidla. Foto: Tiit Jugapuu
Kõmsil peetud Läänemaa külateatrite festivali võitnud See teatri „Limonaadi Ets”. Pildil Indrek Pangsepp ja Gerda Raidla. Foto: Tiit Jugapuu

See Teatri näitlejad esinevad täna Leedu kuurortlinnas Birštonases, sest lavastus “Limonaadi Ets” valiti ühena kahest esindama Eestit rahvusvahelisel teatrifestivalil “Balti Ramp”.

“Reede õhtul astume lavale,” ütles See teatri juht Marina Sillaste, kes oli oma abilistega sel nädalal ametis nostalgiapäevade otste kokkutõmbamisega. “Tassime oma asju mööda linna,” ütles Sillaste kolmapäeval. Bussisõitu Leedu poole alustas näiteseltskond eile õhtul.

Eesti harrastusteatrite liidu esimehe Kristiina Oomeri sõnul toob üle aasta vaheldumisi Leedus, Lätis ja Eestis peetav harrastusteatrite festival kokku kolme riigi teatrid kogemuste vahetamiseks ja üksteiselt õppimiseks. Lavastustele annab tagasisidet rahvusvaheline lavastajaist, näitlejaist ja teatrikriitikuist koosnev žürii, näitlejad saavad osaleda õpitubades.

Peale Läänemaa parimaks harrastusteatritükiks pärjatud “Limonaadi Etsi” osaleb festivalil ka Ranna-Viru rahvateater parima Lääne-Virumaa etendusega “Pantelei Karmanovi sententsid”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments