“Limonaadi Ets” sai rahvusvahelisel festivalil kiita

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsallu tuli harrastusteatrite festivalilt parima naisnäitleja preemia ja näitlejapreemia, ilusa ansamblimängu eest sai kiita terve trupp. Foto: Arvo Tarmula / arhiiv

Möödunud nädalal Leedus Balti riikide esindusfestivalil osalenud See Teatri „Limonaadi Ets” sai rahvusvaheliselt žüriilt kõvasti kiita.

„Esiteks meeldis kõigile see lugu,” vahendas Balti riikide, Hollandi ja Taani teatripraktikute tagasisidet Eesti harrastusteatrite liidu esimees Kristiina Oomer. Esile tõsteti trupi väga head ansamblimängu ning kiideti rollide lahendusi ja näitlejatöid.

Haapsalu endises limonaaditsehhis aset leidvad sündmused on kirjutanud looks ja lavastanud Erki Aule.

Oomeri sõnul vapustas žürii liikmeid laulev militsionäär. „Kaasa arvatud välismaalasi, kel puudub nostalgia nagu lätlastel ja leedulastel,” ütles ta.

See Teatri juht Marina Sillaste imestas, et keelebarjäärist hoolimata naeris publik täpselt samadel kohtadel kus eestlasedki. „See oli sõna otseses mõttes röökiv naer,” kirjeldas ta.

Etendusele järgnevail päevadel olid näitlejad Sillaste sõnul väikeses kuurortlinnas Birštonases tõelised staarid, neile tuldi poes ja tänaval ligi ning kiideti.

Üle aasta vaheldumisi Leedus, Lätis ja Eestis peetav harrastusteatrite festival “Balti Ramp” toob kokku kolme riigi teatrid ilma võistlusmomendita – kogemuste vahetamiseks ja üksteiselt õppimiseks. Peale See Teatri esindas Eesti harrastustruppe Ranna-Viru rahvateater.

Mitmel festivalil peaauhinna võitnud „Limonaadi Ets” on valitud ka jaanuaris Viljandis peetaval harrastusteatrite riigifestivalil võistleva 13 lavastuse hulka.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments