Matsalu filmifestivalil näeb Läänemaa fotograafide loomingut

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänavusel Matsalu loodusfilmide festivalil näeb paljude Läänemaa fotograafide töid: isikunäitusega esinevad Olev Mihkelmaa ja Arvo Tarmula, grupinäitusega Haapsalu fotoklubi liikmed.

Arvo Tarmula näitust “Päev Osmussaarel” ja Haapsalu fotoklubi 30 loodusfotost koosnevat väljapanekut näeb koos “Looduse aasta foto 2013” paremikuga Lihula mõisa aidas, Olev Mihkelmaa pildid Läänemaast on väljas mõisa esimesel korrusel. Mõisa teisel korrusel näeb Martin Vuksi näitust “Dr Op” veetilkadest.

Laupäev on filmifestivalil fotopäev.

KAVA (Lihula mõisas):

Kell 10 “Nähtamatu loodusfotograaf / The Invisible Nature Photographer”
Rež. Attila David Molnar (Ungari 2012).
Kolmeosaline dokfilm noorest säravast Ungari loodusfotograafist Bence Mate’st.

Kell 11.30 Markus Varesvuo “Linnud liikumises”
Tunnustatud Soome loodusfotograaf, kes on muude tegemiste hulgas koos Bence Mate ja Jari Peltomäkiga üllitanud lindude pildistamise käsiraamatu, esitleb oma värskeimaid linnufotosid ja räägib lugusid nende juurde.

Kell 14 Arne Ader ja Urmas Tartes “Visuaalne kirjaoskus”
Autorid sõnastavad oma ettekande sisu lühidalt nii: “Enamik inimesi oskab kirjutada sõnu ja lauseid ning kirjapandut lugeda. Seda nimetame kirjaoskuseks. Tänases maailmas kasvab kiiresti informatsiooni edastamine piltide abil. Seepärast vajame üha enam visuaalset kirjaoskust ehk võimet piltidest aru saada ja sisukaid pilte pildistada. Kui tekstide lugemist ja kirjutamist õpetatakse juba koolipingis, siis pildilise kirjaoskuse õppimine seisab meil paljuski veel ees. Oma ettekandes käsitleme visuaalse kirjaoskuse aluseid.”

Kell 15.15 Mis on Markus Varesvuol fotokotis
Soome linnufotograaf näitab ja selgitab, millist tehnikat ta kasutab suurepäraste linnufotode tegemiseks.

Kell 16.30 Martin Vuks “Dr Op”
Hinnatud reklaami- ja stuudiofotograaf näitab praktikas, kuidas käib veetilkade hingeelu püüdmine fotodele.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments