SEE teatri lavastus võitis festivali peaauhinna

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kõmsil peetud Läänemaa külateatrite festivali võitnud See teatri „Limonaadi Ets”. Pildil Indrek Pangsepp ja Gerda Raidla. Foto: Tiit Jugapuu
SEE teatri „Limonaadi Ets” võitis ka Läänemaa külateatrite festivali Kõmsil. Pildil Indrek Pangsepp ja Gerda Raidla. Foto: Tiit Jugapuu

SEE teatri „Limonaadi Ets” võitis nädalavahetusel Hiiumaal provintsiteatrite festivalil grand prix’.

„Väsimus ja eufooria,” võttis festivali muljed kokku SEE teatri loominguline juht Marina Sillaste.

Endine kauaaegne harrastusteatrite liidu juht, žürii esimees Jaan Urvet, kes oma sõnul on komöödiate suhtes äärmiselt nõudlik, leidis „Limonaadi Etsi” kohta vaid kiidusõnu. „Väga heal tasemel professionaalne lavastus, väga hea komöödiatunnetus, väga tugev kollektiiv, au ja kiitus,” sõnas ta.

Urvet kiitis täpset lavastajakätt ja täpseid näitlejatöid, tõstis esile Gerda Raidlat, Indrek Pangseppa ja Marika Matveid, aga märkis ka, et kogu ansambli mäng oli väga tugev.

Harrastajad, kui publik hakkab naerma, kipuvad üle mängima, aga SEE teatri lavastuses seda ei juhtunud. „Jäädi lõpuni stiilseks,” märkis Urvet.

Urveti sõnul on lisaväärtus, et lavastus põhineb kohalikul ainesel. „Ainult jätkata. SEE teater võiks olla Haapsalu visiitkaart,” sõnas Urvet.

„Limonaadi Etsi” on lavastanud Erki Aule, kokku kirjutanud Enn Vetemaa. Kohalikku dokumentaalset ainest kogusid looks Aita Mölder ja Gerda Raidla.

Lavastus valmis kahes osas: pilootosa 2012. aasta sügiseks, täisversioon tänavu.

Provintsiteatrite festivalil osales 12 lavastust Läänemaalt, Hiiumaalt, Saaremaalt, Pärnumaalt ja Lääne–Virumaalt.

Marina Sillaste märkis, et kuu aja jooksul on SEE teater „Limonaadi Etsiga” võitnud juba kaks peapreemiat: harrastusteatrite festivalil Kõmsil ja nüüd Hiiumaal.

Haapsalus, kui ilmad soojaks lähevad, näeb „Limonaadi Etsi” loomekeskuse limonaadimajas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
lammas
10 aastat tagasi

ja auhinnaks oli tasuta bussi reis etensuskohale.