Kristina Kukk: mis tunne oli öösel Läänemaal uinuda ja ärgata ühtäkki Pärnumaal

Kristina Kukk

„Lühike vastus sellele küsimusele oleks: mitte mingit tunnet,” kirjutab Lääneranna valla pressiesindaja Kristina Kukk Postimehes.

„Mulle kui 80ndate lõpus sündinule ja nõukogude aega mitte tundvale inimesele ei ole maakondadel mingit olulist tähendust. Noore inimesena, kes on 18 aastat elanud pisikeses Loksa linnas, järgmised kaheksa Eestimaa pealinnas ning nüüd ligi kuus aastat Matsalu rahvuspargis, ei tunne ma tugevat seost ühegi maakonnaga.”

Lääneranna vallaks liitusid Lihula, Hanila, Koonga ja Varbla vald 2017. aasta sügisel. Lihula ja Hanila, mis enne olid Läänemaa territoorium, said Pärnumaa osaks. Pärnu- ja Läänemaa piiriks sai Kasari jõgi.

„Isegi üle Kasari silla sõitmine ei tekitanud mitte mingisugust erilist tunnet: tee oli sama sile ja ühtegi takistust või piiripunkti ette ei tulnud. Vaid aadressi kirjutamine vajas pisut harjumist,” kirjutab Kukk.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
läänlane
4 aastat tagasi

Juurteta inimerse jutt.

Kes
4 aastat tagasi

selle loo kyll tellis?

RAUD
4 aastat tagasi

Ärkasin täna hommikul Šiauliais. Tegin kohvi, näppisin telefonist uudiseid, läksin kepikõndi tegema. Üldse polnud tunnet nagu oleksin Šiauliais. Tegelt polegi vahet. Poed on, autod sõidavad, inglise keeles saab asjad aetud. Eks harjumatu oli, et aeg on laikas ja kassa on kase. Aga Poola on lähedal ja hambapasta on maru odav.

2. kodanik
4 aastat tagasi

Pooleteist aastaga mõtles välja, et maakonnad omavad olulist tähendust nende jaoks, kes tunnevad nõukogude aega?

harjukas
4 aastat tagasi

lugedes hommikul “Postimeest”,oleksin tahtnud neiule koheselt halvasti öelda . Lihula vald jääb kohalikele ja siit mujale elama asunutele ikka Läänemaaks.Te ei saa iialgi niisuguse suhtumisega kunagi omaks,olge kasvõi pärnakas.Lihtsalt üks noor juurteta,ennasttäis karjerist!

Tont
4 aastat tagasi

Väga normaalne tüdruk-ka minul pole mingit tunnet,kas ärgata Narvas või Haapsalus. Sest ka mina tean,et olen Haapsalus sündinud ja elan juba üle 60 aasta siin. Selle loo tagamõte on tegelikult, et poliitikud võivad kohanimesid ja vallapiire muuta- tegelikkus on ikka sama. Eriti napakas on Haapsalu- suurem kui London. Miks autojuhtimiseks on tervisetõendit tarvis,valimistel kandideerijatele mitte ? On viimane aeg seda muuta,sest koige hullem,kui hullud on võimul.Kümne aasta pärast saavad ametnikud jälle kõvad koondamisrahad ja asi pööratakse tagasi.

noh
4 aastat tagasi

Nii on, tahad või ei taha. Ei saa ju ometi noort inimest hukka mõista, ehkki tahaks ju ikkagi midagi muud kuulda …. Mõte läheb kuidagi konjunktuursuse peale. Võib olla, aga võib olla ka mitte…

Andres
4 aastat tagasi

Siit algavadki võõrandumised kodust,riigist,keelest ,see on ju järg loosungile “Mu kodu on Nõukogude Liit “. Kahju juurteta puudest!

Kas
4 aastat tagasi

Eestiga tunned sidet? Eks neid juurteta rändajaid tekitaski nõukogude kord, see tuli ema piimaga kaasa. Seepärast polegi neile muu tähtis, kui sild on , tee on sile, pood on, veini on, töökaaslased on toredad. Pole tähtis, kus, millal ja millises riigis…