Lihulas alustati kergejõustikuhooaega murdmaajooksuvõistlusega

11-12 aastased tütarlapsed startimas Lihula murdmaajooksul. Trinity Õismets
11-12 aastased tütarlapsed startimas Lihula murdmaajooksul. Trinity Õismets

Noorte kergejõustiklaste välishooaeg algas Lihulas murdmaajooksuvõistlusega. Nelja Lääneranna valla õppeasutuse noored sportlased avasid teist aastat järjest just sellisel moel kergejõustikuhooaja. Nii varakult, 15.aprillil ei ole siinsed noored seda veel kunagi teinud. Järjest ilusamad ilmad annavad selleks võimaluse ja spordikalendrist saime tänu ilusale esmaspäevale kinni pidada ka selle võistluse puhul.

Murdmaajooksuvõistlus juhatas sisse noorte kergejõustikukevade. See tuleb neil väga tihe. Lihula murdmaajooksuvõistlus oli kindlasti üheks ettevalmistavaks etapiks 3.mail Jõulumäel toimuvaks Pärnumaa noorte murdmaajooksu meistrivõistlusteks. Lisaks alustab kohe peale koolivaheaega, 29.aprillil viiel esmaspäeval, kuni 31.maini Lihula staadionil toimuv noorte kümnevõistlusesari.

Murdmaajooksul osalesid viie vanuseklassi tüdrukud ja poisid. Hooaja avavõistlusel oli kõigil kavas 500 meetrine jooksudistants.

Kõige nooremate, 7-8 aastaste poiste hulgas pidasid vägeva esikohaduelli maha Kaarel Mihkelmaa ja Kristjan Kolotšev. Lõpuks jäi Mihkelmaa peale. Ajad vastavalt 2.24 ja 2.27. Mihkelmaa õpib Lihula gümnaasiumis, Kristjan aga veel Lihula Lasteaias.

Tütarlapsed vanuses 9-10 aastased olid samuti tublid. Ajaga 1.54 võitis Viktoria Kepp. Teiseks tuli Radele Kanter ja kolmandaks Kirsi Kunz. Kõik sporditüdrukud õpivad Lihula gümnaasiumis.

Sama vanade poiste hulgas oli esikohapoiss 1.53-ga Henry Kurnim Lihula gümnaasiumist. Tema koolivennad Kevin-Mart Põldman ja Joosep Mihkelmaa jõudsid ka pjedestaalile, neile ajad 2.03 ja 2.05. Kolmandast kohast jäi napilt ühe sekundiga ilma Kõmsi kooli poiss Sten-Andre Kuksipuu.

Seitse tüdrukut tuli starti 11-12 aastaste klassis. Kiireim oli Lihula gümnaasiumi sporditüdruk Helena Klimpuš, kes läbis distantsi 1.48-ga. Teiseks tuli tema kooliõde Lisandra Neeme, kellele tõi hõbemedali väga tugev jooks distantsi teises pooles. Ajaks lõpuks talle 1.55. Kolmanda koha võitis ajaga 1.58 Virtsu Kooli õpilane Karina Kadai, kes edestas kõige napimalt oma klassiõde Kertu Kesküla.

Poiste selle vanuse kiireim oli Charli Takk, Lihula gümnaasiumist. Temale näitas stopper ajaks 2.16.

Kõige vanemad, kes sellel võistlusel jooksid olid 13-14 aastased. Tütarlastest võitis Kerlin Rüütel ajaga 1.44. Poiste kiireim oli Raikko Kanter 1.45-ga. Mõlemad noored õpivad Lihula gümnaasiumis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments