Lepatriinu lapsevanemad nõuavad linnalt toetust

Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Lemmi Kann

Haapsalu linnapea Urmas Sukles lastehoiu sulgemist eile Lääne Elule selgitada ei tahtnud. . Foto: Lemmi Kann

Haapsalu Lahe tänava Lepatriinu lastehoiu 31 lapsevanemat esitasid Haapsalu volikogule avalduse, et hoid jätkaks tegevust.

Avalduses viidatakse sellele, et lasteasutust salaja kinni pannes rikuti lastekaitseseadust. Haapsalu linnavalitsus teemat ei kommenteeri. Lapsevanemad soovivad, et Haapsalu volikogu otsustaks, et linn toetab ka lastehoiuteenust. Kui volikogu midagi ei tee, lubavad vanemad pöörduda õiguskantsleri poole.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ghfd
4 aastat tagasi

Mismoodi see teerull ja salaja ikka täpselt käis kui alguses tehti lasteaiale 50% pakkumine, millest viimane loobus. Tahaks ka teada kellega lasteaed seda kooskõlastas? Kas kõikide vanematega, hoolekoguga vms? Juhul kui ükski vanem ei ole nõus sentigi rohkem maksma, et laps saab samas kohas jätkata, siis järelikult pole koht ka vääriline? See on tore teooria remondifondidest jne. aga unustatakse ära võrdse kohtlemise printsiip. Makse maksavad kõik, eralasteaedadesse kõik lapsed ei mahu. Linna juhtimine on muidugi tase omaette- kes tassib oma lapselapsi lasteaedadesse nagu omaks neid isiklikult, kes kinnitab olematuid töid, kes laseb oma erabisnesi ümber taristut ehitada jne.

täpp
5 aastat tagasi

Nii tore kui linnas mitte midagi ei toimu (toimi)

Kaabu
5 aastat tagasi

Paneks tüübile kaabu pähe oleks juba enamvähem

Mõtlen
5 aastat tagasi

Et kes see tüüp pildil on? Siis loen pildi alt, et linnapea!! Nagu päriselt või??

Lepa Triinu
5 aastat tagasi
Reply to  Mõtlen

Tundub, et nii on!

Arvaja
5 aastat tagasi

Peamine küsimus selles, kuidas Haapsalu linnavalitsus asju ajab, ikka salaja, kellegagi ei suhtle vaid mingi hetk anname lihtsalt teada, et nii on ja kõik. Selline asjaajamine on lihtsalt INETU.

Pets
5 aastat tagasi
Reply to  Arvaja

Aga kellele sealt aru peaks andma? Linnakodanikule? Valijale? Valimised ammu läbi ja kedagi ei huvita kodanik. Enne järgmisi valimisi meenuvad nad alles uuesti. Siis lubatakse suud ja silmad jama täis, kõik usuvad nagu ullikesed ja elu linnas seisab edasi.

nii on
5 aastat tagasi
Reply to  Pets

Ega ei mäleta küll,et linnavalitsuse haridsuosakond oleks kellekagi midagi arutanud. Nemad on harjunud lihtsalt fakti ette panema.

Abcmas
5 aastat tagasi

Kõik ikka riigi kukil,oma rahakotti ei soovita avada.

lapsevanem
5 aastat tagasi
Reply to  Abcmas

Paraku on hoopis küsimus selles,et miks linnavalitsus peab kulutama oluliselt suuremaid summasid lastepearaha maksmisele,kui tegelikult eralastehoiu puhul on see oluliselt soodsam. Samuti puuduvad kohustused lasteaedade remondiks,mis samuti väga suur kulu.

Haha
5 aastat tagasi
Reply to  lapsevanem

Kust see remondiraha siis tuleb? Omaniku taskust või?

Seda
5 aastat tagasi

Sukul parem pakkumine rahakotis.

Kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Seda

Ehto lasteaeda remontima, see peaks hästi sisse tooma

Lapsevanem
5 aastat tagasi

Minu teada on Lepatriinu lastehoid erakapitalil põhinev ettevõtmine. Kuidas kapitalismi kuldreegel on? Uju või uppus. Haapsalus olemas lasteaiad ja täitsa korralikud. Edu soovides ja päikest südamesse.

kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Lapsevanem

Lapsevanem võiks end seadustega kurssi viia. Linnal on näpud täiesti põhjas, jätkub napilt vaid Suklesele-Karilaiule ja paarile toiduahela esinumbrile preemiate maksmiseks.

Tohohh
5 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Linnavalitsus peaks alustama sisemiselt endi töö ümber vaatamisest. Mulle on arusaamatu, miks Haapsalu sugusele linnale on vaja nii palju aselinnapäid, kui oluliselt suuremad linnad Viljandi ja Rakvere tulevad toime kahe aselinnapeaga, kordades suuremal linnal Pärnus on ka sama palju – 4 aselinnapead. Võtke aga Taru linn, siis seal kõigest 5 aselinnapead. Jääb arusaamatuks, mille suurega meie aselinnapead tegelevad? Keerutavad tolmu üles ja ajavad üksteist taga?

Pets
5 aastat tagasi
Reply to  Tohohh

Süsteem peab olema suur ja segane. Siis on lihtsam raha välja keerutada- Keskerakonna vanasõna

brunn
5 aastat tagasi
Reply to  Pets

Tallinna näiteks pole ühtegi aselinnapead.
On ainult abilinnapead 🙂

lapsevanem
5 aastat tagasi
Reply to  Lapsevanem

Kui erakapitalil põhinev lastehoiuteenus on oluliselt soodsam ja ei ole ka kohustusi remondiks,palkadeks,õppevahenditeks jne. siis tekib küsimus miks ei peaks eralastehoidu toetama?? Võib olla peaks hoopis mõtlema nendele üleminekut,et säästa hoopis linnavalitsuse ja maksumaksja raha.On ikka suur vahe kas kulub lapsele üle 300,-euro või ainult 241,-eurot. Üle 300,- väljamineku puhul jääb linnal ikkagi veel kohustus lasteaedu remontida,mida on suudetud teha vaid Vikerkaare lasteaias täies mahus,mujal plötserdatakse vaid värviga üle,vahetati aknad ja wc potid.

Kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  lapsevanem

Oleks ju tore, kui teised lasteaiad ka remonditud saavad, aga kui köögid ära kaotatakse ja toitu pangedega kuskilt veetakse, siis tänan ei. Ja sellise söögi eest ei ole ma nõus maksma ka.

karla
5 aastat tagasi

Naiivsed lapsevanemad. Volikogu on meil kummitempel.

Tõeline
4 aastat tagasi
Reply to  karla

kummitempel on Lääne- Nigula valla volikogu. Volinikud hääletavad pead maas, nagu Lõhmus ette kirjutab. Viimati paisati maksumaksja raha äriühingu Nõva Kilk likvideerimiseks tuhandeid eurosid. Vastu hääletada maksumaksja raha raiskamisele julgesid kuuldavasti ainult üksikud volikogu liikmed. Osavalla liikmete arvamusest sõideti nagu buldooseriga üle.