Lihulas alustab teist aastat noorte kümnevõistlus

Kolme nädala pärast, 29. aprillil algab Lihulas teist aastat järjest noortele kergejõustiklaste kümnevõistlus.

Lääneranna valla koolide spordilastele mõeldud üritus peaks esmaspäeviti Lihula staadionile kokku tooma hulga noori. Mullu võttis esimesest kümnevõistlusest osa 42 noort. Nagu igas mitmevõistluses, oli siingi eneseületusi ja ka katkestamisi. Tulemuse sai lõpuks kirja 30 sportlast.

Mis noorte kümnevõistlus täpselt on?

Kokku viiel esmaspäeval tulevad noored staadionile, et iga kord võtta mõõtu kahel kergejõustikualal. Kokku on seega kavas kümme ala. Mõõtu võetakse kiirjooksudest keskmaajooksuni, hüpetest tõugete ja heideteni. Noorematel on kettaheite asemel kavas näiteks pulgaheide. Arvesse läheb kümnest alast kaheksa paremat. Noorsportlane peab lõpptulemuse saamiseks seega kirja saama vähemalt kaheksa ala. Võistlus toimub igal esmaspäeval 29. aprillist 27. maini. Sportlastele on antud igal spordipäeval vahemik 14st 18ni. Selle aja sees tuleb leida sobiv aeg, et kohtunike ees oma alad sooritada. Võistlus kulmineerub autasustamisega lastekaitsepäeva jalgpalliturniiril, mis esimest korda 12aastase ajaloo jooksul toimub Metsküla algkooli jalgpalliväljakul. Noorte auhinnalaua aitavad katta kohalikud ettevõtted.

Kümnevõistluse arvestust peetakse kuues vanuseklassis. Noorimad on seitsme-kaheksa-aastased, vanemad 17–18aastased. Tüdrukud ja poisid võistlevad eraldi arvestuses, Lääneranna valla õpilased võistlevad omavahel. Noorte punktid seame ritta mitte kohtade, vaid tulemuste järgi, nii nagu päris võistluses ja päris kümnevõistluses. See toob ka välja iga võistleja tugevamad ja nõrgemad alad. Punktid seame ritta kunagise Lihula gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja ja kergejõustikutreeneri Eha Aare koostatud tabeli järgi. Kui võistlus tundub huvitav ka Läänemaa koolidele, oleme selle üle rõõmsad.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments