Haapsalu otsib uue põhikooli ehitajat

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni arhitektuurikonkursi võidutööga - selline saab olema Haapsalu uus põhikooli hoone. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linnavalitsus otsib riigihankega uue põhikooli ehitajat, riik toetab õppehoone rajamist 5 miljoni euroga.

Hanke eesmärgiks on Haapsalu laste õpitingimuste parandamiseks uue tänapäeva nõuetele vastava koolihoone püstitamine koos õueala ja sinna juurde kuuluvate ehitiste püstitamise ja rajamisega, selgub hanketeatest.

Ehitatav põhikooli õppehoone on kavandatud Lihula maantee 12 kinnistu keskele, 2018. aastal lammutatud Haapsalu Nikolai kooli asukohale.

Olemasolevatest hoonetest asub kinnistul Haapsalu linna poolt Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledži kasutusse antud kolmekorruseline õppehoone. Lisaks paikneb kinnistul ka AS-ile Imatra Elekter kuuluv alajaam. Mõlemad hooned kinnistul säilitatakse ja jäävad uue hoone ehitusperioodil tavapärasesse kasutusse.

Kinnistule rajatakse ka kaks väikeehitist. Kuur koos prügivarjualusega on kavandatud kinnistu põhjapoolsele küljele ja köögi varjualune hakkab asuma uue hoone ja kolledži vahel.

Haapsalu linnavalitsus andis põhikooli õppehoone püstitamiseks ehitusloa tänavu 7. jaanuaril. Hankele saab pakkumusi esitada 17. maini.

Haapsalu saab põhikooli ehituseks riigilt 5 miljonit eurot. Linna omafinantseeringu suurus pole praegu veel selgunud. Haapsalu uus põhikool peaks tööle hakkama 2020. aasta sügisest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Pidur
5 aastat tagasi

Teen ettepaneku otsingud lõpetada. Ehto ja ResTeh on ennast tõestanud kui usaldusväärsed ehitajad. Las teevad ära.