Lihula kevadise korvpalliturniiri võitsid seeniorid

Lihula seeniorid. Foto: erakogu
Lihula seeniorid. Foto: erakogu

Viimased neli aastat on Lihula gümnaasiumi korvpallitreener Mairo Kanter korraldanud kevadturniiri.

Võistlusel on aastakümnete pikkune traditsioon. Vahepeal olid küll aastad, kus turniir toimus vahelduva eduga, kuid neli viimast aastat on see kohalike harrastuskorvpallurite jaoks kindlalt võistluskalendris.

Osalenud on selle piirkonna võistkonnad ja külakosti on pakkunud ka võistkonnad mujalt. Lihula turniir on üks kolmest ümbruskonna turniirist Massu ja Vatla turniiride kõrval, kus kohalikud korvpallisõbrad korraliku turniiri saavad.

Sellel aastal osales koguni seitse võistkonda. Ümbruskonna meeskondade kõrval tegi kaasa Haapsalu spordikooli võistkond. Selle võistkonna tõi kevadisse Lihulasse Haapsalu poiste treener, legendaarne Jaanus Levkoi.

Meie meeskondadest oli aga võistlustules enamik piirkonna korvpallimeeskondi. Lihula, Lihula gümnaasium, Lihula seeniorid, Massu, Vatla ja BC Lasso.

Turniir peeti kahes alagrupis ja nagu ikka pääsesid medalimängudele mõlema grupi kaks paremat. Mängud olid alagruppides väga tasavägised. Võistkonnad olid võrdsed. Kõik meeskonnad olid turniiril lühikese pingiga. Seepärast oli vaja oskuslikult jõudu jaotada ja vahetusi teha.

Esimesest alagrupist pääsesid poolfinaali Haapsalu spordikool ja BC Lasso. Natuke jäi puudu medalimängudest Vatla meeskonnal, kes põnevas kohtumises kaotas otsustava mängu spordikoolile 25 : 29. Hea turniiri tegid ka koolipoisid, kes pakkusid igas kohtumises oma vastastele korraliku lahingu. Näiteks spordikoolile kaotasid nad vaid kolme silmaga.
Teisest alagrupist mängisid end poolfinaalidesse kaks Lihula võistkonda. Seeniorid läbisid alagrupi puhaste paberitega. Lihula võitis ka Massu meeskonda.

Poolfinaalidest pääsesid pärast pingelisti lahinguid finaali Lihula seeniorid ja Haapsalu SK. Kui seeniorid olid veidi kindlamalt üle BC Lassost, siis teises paaris üllatasid Haapsalu korvpallipoisid Lihulat, võites 29 : 26.

Pronksimänguks oli rohkem jõudu BC Lassol ja 23 : 20 alistati Lihula meeskond.

Finaalis kohtusid kaks eri põlvkonda. Lihula seeniorid mängisid tarka korvpalli demonstreerides Haaspalu SK korvpallipoisid tulemusega 40 : 20 kindlalt üle.

Seenioride võidu jätsid Lihulasse Paavo Veermäe, Argo Mõtt, Kristo Linn, Reigo Tomingas, Rando Tomingas, Gert Oosim ja Margus Pärjala.

Turniiril oli viskevõistlus. Tabada tuli võimalikult palju kolmepunktiviskeid minuti jooksul. Koguni 12 korral suutis seda võidumees Reigo Tomingas.

Korraldaja jäi turniiriga igati rahule. „Suur tänu kõigile, kes platsil ja platsi ääres. Treenerina on hea meel, et ka Lihula koolipoisid saavad igal aastal hea karastuse,” ütles Kanter.

Kohtunikud olid Rudolf Lumiste ja Aivar Palu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments