Mart Helme võttis viiendiku, Helle-Moonika Helme kümnendiku ringkonna häältest

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Edetabeli esikakskümmend kogus vähemalt 10 protsenti häältest. Foto: ekraanitõmmis Postimehe veebilehelt

Kui vaadata kandidaaditi igas ringkonnas antud kõigi häälte osakaalu, siis Tallinna volikogu esimees keskerakondlane Mihhail Kõlvart korjas oma Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita ringkonnas ligi neljandiku hääli, kirjutas Postimees.

Selles ringkonnas anti kehtivaid hääli 69 964 ja Kõlvartile anti neist 17 150, mis teeb saadud häälte osakaaluks 24,5 protsenti.

Keskerakondlase Yana Toomi, EKRE juhi Mart Helme ja Reformierakonna juhi Kaja Kallase kogutud häälte osakaal oli umbes 22 protsenti.

Peaministri ringkonnas Harju- ja Raplamaal anti 90 739 häält, Ratas sai neist 9702. Samas ringkonnas korjas Kaja Kallas 20 072.

Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa valimisringkonnas on esikahekümnes nii reformikas Kalle Laanet (3344 häält, 10,5%) kui ka ekrelane Helle-Moonika Helme (3202 häält, 10,0%).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
jaanus
5 aastat tagasi

Huvitav,et Helme nimi algab ühe saranase poliitiku nimega 86 a tagasi, kes võitis valimised umbes 40% ga ja viis omamaaa katastroofi.