Helle-Moonika Helme: päris inimeste hääled olid paljulubavad

Helle-Moonika Helme. Foto: Malle-Liisa Raigla

EKRE esinumber Helle-Moonika Helme ütles, et ajal, kui olid loetud vaid jaoskondades antud hääled, oli tulemus erakonna jaoks paljulubav.

Helme sõnul tegi erakond riigikogus nii seitsme liikmega kui ka 19 liikmega palju. „Ka 17 liikmega saab palju ära teha,” ütles Helme.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
80 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mina
1 aasta tagasi

600 000 häält e- valimiste pealt ehk kaks kolmandiku häältest e – hääli ei ole võimalik saavutada ja seega on valimised kaaperdatud ning miks valimiste tõestus ehk arvuti kõvaketas hävitatakse on kuritegu ja valimiste läbinähtavuse likvideerimine – seda peab eraldi uurima …

Mina
1 aasta tagasi

Rahvas ei ole veel kaugeltki oma sõna öelnud – kuid see aeg tuleb peagi …

Anonüümne
1 aasta tagasi

Uudis,et HAARP polegi enam usa käes,hiinlased tegid 1:0 neile,ja hiinlastel on oma superrelv.

Yes
1 aasta tagasi
Reply to  Anonüümne

See tähendab,et Ameerikal pole midagi siin ülbitseda enam.

Reformi tööriistakast e-hääletus
1 aasta tagasi

P.S. E-hääletus on Põhiseaduse vastane ja seega õigustühine.

Reformi tööriistakast e-hääletus
1 aasta tagasi

E-hääletus on kasulik Reffidele, selle kaudu saadud häälte arv on iga valimisega rajult kasvanud. Eriti silmatorkav oli nende valimiste puhul Reformi kandidaatidele antud e-häälte hüppeline kasv. See on täiesti ebaproportsionaalne teiste erakondadega võrreldes. E-hääletuse väga keeruline ülesehitus võimaldab selle haldajatel süsteemi manipuleerida oma- Reformi, kasuks.

Hääletaja
1 aasta tagasi

Kas oled mõelnud….tõesti…mõelnud, et paljud noored inimesed ja keskealised e- hääletavad, kuna see on väga mugav. Ei pea kusagile minema. Aga mõned lihtsalt ei oska .

En.
1 aasta tagasi
Reply to  Hääletaja

To Hääletaja: Viimasel ajal promotakse kiiduhõisete saatel mehaanilise süüte- ja uksevõtmeta autosid. Hoia vaid pult taskus ning kõik lukud avanevad sõidukile lähenedes iseenesest – MUGAV! Kahjuks meelitab taoline kosmosetehnoloogia ka vargaid. Sama häda on e-valimistega. E-hääle kasvu keegi ei eitatagi, sest inimene on loomult laisk. Samas, süsteemi ‘pimeduse’ tõttu pole kindel, kui paljud e-hääled tõele vastavad. Ehk alles siis, kui Eesti ametlik esiputinist Aivo Peterson (Vmeste) järgmistel e-valimistel vinge häältesaagi saab, hakkavad refikad mõistma, et omaleiutatud võluveski on võluveski teistelegi. Jüri Toomepuu kirjutas oma raamatus, et Šveitsis, kus erinevalt Eestist on ühel aastal tehtud isegi 8 referendumit, korraldati 2017(?) e-hääletussüsteemi… Loe rohkem »

Tubli
1 aasta tagasi

Ei luba me siin ühelegi erakonnale midagi ,,palju,,,olete outsaiderid,mängust väljas.

Gandidaat
1 aasta tagasi

Mittu ajukääru on ekremeestel? Õige vastus on 1 ja ka see on kaabu tekitatud.

Huvitav
1 aasta tagasi
Reply to  Gandidaat

Peaks naljakas olema?

seikspiir
1 aasta tagasi

Võib-olla tunnistatakse ühel päeval kehtetuks ka kõik internetis tehtud pangaülekanded, sest tegemist ei olnud “päris rahaga”?
Tänasest tasun kõik arved ehtsate paberist rahatähtedega. Igaks juhuks.

Hmm
1 aasta tagasi
Reply to  seikspiir

Kas pangaülekannet ei saa kontrollida? Saab ju. Makse läks ja makse laekus. Kõik on täpselt kontrollitav, kes , kui palju ja kuhu maksis.

seikspiir
1 aasta tagasi
Reply to  Hmm

Peale pabersedeli pidavat ju kõike saama võltsida?

En.
1 aasta tagasi
Reply to  seikspiir

To Seikspiir:
Pangaülekande olemus on risti vastupidine e-hääletusele. E-hääletusel püütakse saadikukandidaati seotust konkreetse valijaga sihilikult varjata, et oleks tagatud hääletamise salajasus.
Pank taotleb aga algusest peale selget pilti, kes kellele raha saatis.

Kujutle korraks ette vastupidist, et pangaülekandes kasutatakse e-valimiste algoritmi. Kas pole see mitte rahapesija unistus, et keegi kuratki aru ei saaks, kes kellele 200 miljardit üle kandis! 2 patsiga poissi ehk teavad, aga me jälle ei tea, kes olid need patsiga poisid ja mida nad veel arvutiprogrammi lisasid.

En.
1 aasta tagasi
Reply to  En.

To miinuseladujad:
Kas midagi sisulist ka vastukajaks öelda oli?
Pakun testiks lihtsama kommentaari: 2+2=4

A mine tea, äkki pannakse siia alla ka miinused ära? Mitte et mul omal miinustest häda oleks aga see näitab ju teie endi taset, kulla inimesed!

seikspiir
1 aasta tagasi
Reply to  En.

Asi pole tehnilistes nüanssides, vaid põhimõttes. Digiallkiri on turvaline, kuid samal tehnoloogial põhinev hääletamine äkki ei ole? Võib-olla on hoopis viinamarjad hapud?

Ploodu
1 aasta tagasi
Reply to  seikspiir

Ära pilka kui ei saa aru asjadest!!

Ploodu
1 aasta tagasi

Asjatu naeratus. Mitu häält on Helle nimele antud? Kui palju hääli ta korjas oma erakonna kaaslastelt?Ebaaus vötta muile antud hääled.

Prigul
1 aasta tagasi

Hoidke eemale poliitikast,erakonnast olenemata,siis olete ,,päris inimesed,, .