Mikk Lõhmus sai raamatukogude sõbra tiitli

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mikk Lõhmus kuulutati raamatukogude sõbraks. Foto: ERÜ

Neljapäeval kiitis Eesti raamatukoguhoidjate ühing tublisi raamatukoguinimesi. Õlale patsutati ka neile, kes otseselt raamatukogus ei tööta. Raamatukogude sõbraks kuulutati Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

“Vallavanem on raamatukogudel silma peal hoidnud,” ütles raamatukoguhoidjate ühingu juhatuse esimees Katre Riisalu Mikk Lõhmust tutvustades. “Ta mõistab, et maaraamatukogud on olulised kooskäimiskohad ning kultuurikandjad, valla kultuurielu elavdajad ja maal elava inimese elukvaliteedi parandajad.”

Riisalu ütles, et Lääne-Nigula valla eelarves ei jäeta raamatukogude vajadusi tähelepanuta. “Raamatukoguhoidad tunnevad, et on väärtustatud ning raamatukogude ettevõtmisi toetatakse,” lausus Riisalu.

Eesti suuruselt kolmandas, 1449 ruutkilomeetri suuruses Lääne-Nigula vallas on 11 raamatukogu.

“Olen alati öelnud, et maaraamatukogu on midagi enamat kui lihtsalt koht, kus raamatu kätte saab,” ütles Lõhmus oma tänukõnas saalitäiele raamatukogutöötajaile. “Raamatukogu on ka kultuuriasutus, aga ta on koht, kus kokku saada. Kui ma viin lapse [Taebla lasteaia] mänguväljakule, siis ma saan [samas hoones asuvas] raamatukogus alati kellegagi juttu ajada.”

Lõhmuse sõnul on raamatukogul oluline koht piirkondliku idenditeedi ja piirkondliku kultuuripärandi korjamise seisukohalt. “Seda liini me Lääne-Nigula vallas oleme ajanud,” nentis auhinnatud raamatukogude sõber.

Täna toimus Tallinnas Rahvusraamatukogus Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu aasta- ja kõnekoosolek „Raamatukogud erakondade kultuuripoliitikas“. Koosoleku sissejuhatavas osas jagati tublimatele raamatukoguinimestele auhindu. Auhindade jagamisel osales ka kultuuriminister Indrek Saar.

Tunnustatud olid jagatud üheksasse eri kategooriasse, kokku oli auhinade saamiseks esitatud 34 nominenti. Keda auhinnata, selle otsustas ühingu juhatus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimus
5 aastat tagasi

“Täna kiitis Eesti raamatukoguhoidjate ühing tublisi raamatukoguinimesi.” Kas õige pole mitte tublisid?