Homme toimub Rannarootsi muuseumis perepäev

Rannarootsi muuseumi perepäeval saab sõita politseisaanidega. Foto: Arvo Tarmula

Homme toimub Rannarootsi muuseumis traditsiooniline perepäev, kus saab nii lumesaaniga jää peal sõita kui ka suitsuräime mekkida.

„Praegu käivad suured ettevalmistused – jääkarusellile on juba kelgud külge pandud,” ütles muuseumi administraator-pedagoog Lydia Kalda.

Kalda sõnul hakkavad nad kohe ka kalu vardasse ajama, et homme hommikul need suitsuahju panna. Lisaks suitsuräimele saab homme muuseumist ka vürtsikilu ja kalasuppi, lisaks neljapäevamemmede küpsetisi.

Kogu tegevus toimub jääl, vaid kohvikuosa on seekord muuseumis. „Inimesed saavad vahepeal tulla sisse sooja,” ütles Kalda.

Jääl saab teha lõbusõitu politsei lumesaanidega ja keskkonnaameti ATV-dega. Lisaks lumesaanidele on politsei kaasa võtnud eriüksuse varustuse, millega saab tutvuda. Samuti räägivad nad jääohutusest ja kohal on politsei maskott lõvi Leo.

Lisaks toimuvad jääl erinevad võistlused, kus saab osaleda terve pere – näiteks kelgu lükkamisvõistlus ja kelgu tõmbamisvõistlus.

Rannarootsi muuseumi naabrid, mootorrattaklubi Müristaja liikmed teevad perepäeval osalejatele demostratsioonsõitu ja tutvustavad oma valmistatavat viikingilaeva. „Näitavad, kus maal nad oma viikingilaevaga on,” ütles Kalda.

Taustaks mängib õues lõõtspilli Enrik Visla.

Rannarootsi perepäev kestab kella 12 kuni kella 15. „Soovitame soojalt riidesse panna, kohale tulla ja kohal olla,” ütles Kalda.

Üritus on tasuta, kuid sularaha tasub kaasa võtta kohviku tarbeks ja soovijatel tõukekelgu rendiks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments