2

Videomeenutus: reisirongiliikluse lõpp Riisipere-Haapsalu lõigul

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

"Aktuaalne kaaamera" 15. septembril 1995. Foto: kuvatõmmis videost
“Aktuaalne kaaamera” 15. septembril 1995. Foto: kuvatõmmis videost

Reisirongiliikluse lõpetamine Haapsalu raudteel 1995 tõi kaasa üleüldise pahameeletormi. Rahvas andis allkirju, kohalike omavalitsuste juhid lõid häirekella, poliitikud Riigikogus olid sõjakad, aga karavan liikus edasi. Ettenägelik oli lõpu alguse äratundmine.

SA Läänemaa avaldas Haapsalu raudtee videoloo raames järgmised klippi aastatest 1995 ja 2004. Videoloo algallikateks on Eesti filmi- ja dokumendiarhiivides ning internetis leiduvad ülesvõtted, kirjavahetus ja aruanded.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Arvos
Arvos

Ning millal näeme liikluse algust sel raudteel?

Joppen
Joppen

Esimesel osal aasta lõpus.

wpDiscuz