0

Lääne maleva sõduriõppe baaskursus toimub Hiiumaal

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Sven Luik

Jaanuaris alanud sõdurioskuste baaskiursus (SOK) toimub kuni juunini seitsmel nädalavahetusel. SOK-i korraldatakse malevas keskeltläbi kord aastas. SOK-il omandavad kursuslase kõik vajaminevad baasteadmised sõduri oskustest, et igapäeva teenistuses ja lahinguväljal hakkama saada.

Kui kõik eelnevad kursused on toimunud Lääne maleva vastutusala mandriosas, siis alanud SOK toimub suuremas osas Hiiumaal. Hiiumaal toimus viimane SOK 2009. aastal. Nii, et 10aastase vaheajaga jõuab ring jälle saarele tagasi. Senimaani käisid hiidlased mandril toimuvatel SOK-idel.

Läinud nädalavahetusel toimus Hiiumaal Lääne maleva sõdurioskute kursuse teine õppetsükkel, kus peamisteks läbivateks teemadeks olid topograafia, side õpe ja relvaõppe.

Topograafiaõpe päädis teoreetilise õppe lõpuga, milleks tuli õppuritel sooritada kirjalik test. Testi sooritasid õppurid esimese korraga positiivsele hindele, keegi läbi ei kukkunud. Nüüd jääb, vaid kinnistada õpitud teadmisi järgnevate õppe nädalavahetustel praktilise tegevusega ehk orienteerumisharjutustega.

Side õppes läbiti teoorias ja praktikas side üldised alused, sidejagunemine ning side loomine nii raadiojaamaga, kui ka traatsidevõrgu rajamine.

Relva õppes läbiti viimased teooria õppe teemad, milleks olid laskeasendid, tuleliigid ja tõrgete kõrvaldamine. Järgneval õppenädalavahetusel keskendume juba praktilisele tegevusele Kapasto lasketiirus.

Sven Luik, Kaitseliidu Lääne maleva Hiiumaa malevkonna instruktor – kompanii ülem

Fotod: Sven Luik

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz