Sakson ja Sergatšjov tulid Eesti meistriteks

Kevin Sakson tänavu veebruaris. Foto: Kaja Ladva
Kevin Sakson – valitseja kuulitõukes. Foto Kaja Ladva

Nädalavahetusel selgitati Tallinnas, Lasnamäe kergejõustikuhallis Eesti talvised kergejõustikumeistrid kolmes vanuseklassis. Meistritiitli sai kaks läänlast: Kevin Sakson kuulitõukes ja Ruslan Sergatšjov käimises.

Tallinnas võistlesid U23 (sündinud 1997-1999), U20 (2000-2001) ja U18 (2002-2003) vanuseklassi kergejõustiklased. Kohal oli ligi 600 sportlast 44 Eesti kergejõustikuklubist, võistlustules olid ka kolme meie maakonna kergejõustikuklubi sportlased:
Haapsalu kergejõustikuklubi oli esindatud viie ning Läänemaa kergejõustikuklubi ja jooksuklubi Tempo kumbki ühe kergejõustiklasega.

Kõik seitse võistelnud läänlast tegid seda väga hästi.
Haapsalu Kergejõustikuklubi sportlane Kevin Sakson tõestas taas, et talle ei ole hetkel vabariigis vastast. Ants Kiisa hoolealune tõukas 6kg raudmuna 17.40 ja võitis U20 vanuseklassis kahe ja poole meetrise edumaaga teise koha ees kuulitõukes meistrikulla. Kaja Ladva juures alustanud ja nüüd Tallinnas treeniv Läänemaa 2018. aasta parim noorsportlane kiikab peatselt Ameerika Ühendriikide poole, et oma talenti veel rohkem avada.

Teise kuldmedali tõi JK Tempo esindaja Ruslan Sergatšjov. Tema võitis ülekaaluka Eesti meistritiitli U20 vanuseklassi 5000 meetri käimises ajaga 24.44,37. Ruslani treener on Mihail Jutkin.

Haapsalu kergejõustikuklubile tõi teise medali Anna-Maria Vjazemski Naiste U 20 60 meetri tõkkejooksus. Eeljooksust neljanda ajaga finaali pääsenud tõkkesprinter suutis finaalis teha veel parem jooksu ja ületas finišijoone kolmandana. Aeg 9.09, isiklikust rekordist jäi puudu 0,02 sekundit. Ka Vjazemski alustas kergejõustikuga Kaja Ladva juures. Praegu treenib teda Heiko Väät. Tõkkejooksu pronksi kõrval saavutas ta tulemusega 1.63 neljanda koha kõrgushüppes. Pronksmedalist lahutas teda 3 sentimeetrit.

Eliis-Maria Koit tõi Haapsalu KJK-le hüpetes kohad esikaheksas. Teivashüppes tuli isikliku rekordiga 2.70 viies koht ning kõrgushüppes oli ta 1.58-ga kaheksas.

Haapsalu KJK eest tegid väga veenvad stardid kaks U20 vanuseklassi sportlast, kes olid taas kõrgetel kohtadel hüpetes. Kristofer Kikut tegi kolmikhüppes elu võistluse, saavutades tulemusega 12.43 kuuenda koha. Kõrgushüppes oli ta aga veel koha võrra kõrgemal – tulemus 1.75 andis viienda koha. Täpselt sama tulemusega oli kuues Sven Makienko, kellele see oli isiklik rekord. Poiste treener Kaja Ladva oli mõlema etteastega ülimalt rahul:”Poisid tegid suurepärase võistluse. Kikuti kolmikhüppeutulemus teeb enim rõõmu”.

Ka Läänemaa KJK noorsportlane Tambet Järve jooksis kaks isiklikku rekordit. Treener Jaanus Getreu näpunäidete järgi harjutav mitmekülgne sportlane kattis poiste U20 vanuseklassis 800 m poiste 14. koha väärilise ajaga 2.16.94. Poole lühemal distantsil oli ta samuti isikliku siserekordiga 57.81 17. kohal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
4 aastat tagasi

Tubid!!!

Valdo
4 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Tublid tahtsin öelda.