Vaata otseülekannet Haapsalus toimuvast vaktsineerimisarutelust

Lääne Elu

info@le.ee

Täna õhtul algusega 16.30 tuleb Haapsalu kultuurikeskuses aruteluõhtu sellest, kuidas tõkestada epideemiate ja terviseriskide levikut.

Haigused ja epideemiad ei tunne piire. Eriti ajal, mil Euroopas on piirid avatud ning inimesed reisivad üha rohkem ja eksootilistesse kohtadesse on oluline mõista, kui kiiresti suudavad levida ka erinevad nakkushaigused.

Enam ei ole oluline kas epideemia puhkeb siinsamas Euroopas või kaugel Aasias, Aafrikas või Ameerikas – koos inimeste liikumisega liiguvad ja levivad ka kõige haruldasemad nakkushaigused. Kuidas saavad riigid koostöös Euroopa Liiduga tõkestada terviseriskide ja haiguste levikut ning tagada nõnda oma kodanike heaolu?

Just sellel teemal arutlevad 7. veebruari õhtupoolikul Haapsalu Kultuurikeskuse kohvikus järgmised oma ala spetsialistid:

* Piret Viiklepp, Tervise Arengu Instituudi tuberkuloosiregistri juhataja
* Irina Dontšenko, Terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiate osakonna juhataja
* Kärt Sõber, Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõunik

Avasõnad ütleb Keit Kasemets, Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht.

Külalistele pakutakse õhtuooteks ka suupisteid ning kohvi ja teed.

Üritus on tasuta ja avatud kõigile huvilistele. Tule ja räägi kaasa!

Osalejaks saab registreeruda siin.

Aruteluõhtut korraldab Euroopa Komisjoni esindus Eestis koostöös Tervise Arengu Instituuti, Terviseameti ning Sotsiaalministeeriumiga.

Arutelu saab jälgida otseülekande vahendusel ürituse Facebooki lehelt ning saab ka kaasa rääkida veebilehe www.sli.do vahendusel, kasutades märksõna #EUProtects. www.sli.do lehel saab interaktiivselt esitada osalejatele küsimusi ja vastata ürituse käigus tehtud küsitlustele.

Üritus on osa kampaaniast #EUprotects, mille eesmärgiks on teadvustada Euroopa Liidu rolli inimeste igapäevaelus – selgitada, kuidas piirideülene koostöö kaitseb meid võimalike ohtude ja probleemide eest ning ühtlasi arutleda selle üle, kuidas tulevikus seda koostööd arendada.

Täna Haapsalu kultuurikeskuses

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments