0

Galerii: Innokat külastasid Gruusia õpilasfirmad

George Terashvili näitab oma õpilasfirma valmistatud kotti. Foto: Arvo Tarmula

Neljapäeval külastasid Haapsalu robootikakeskust Innokas Gruusia õpilasfirmad.

Innoka juht Angela Leppik tutvustas neile varasemate Haapsalu õpilasfirmade töid. Ta jutustas loo, kuidas õppeaastal 2009/2010 tegid kaks õpilasfirmat kotte – üks riidejääkidest, teine kohvipakkidest, ja mõlema õpilasfirmaga sõitis Leppik Portugali laadale. Seal nägi ta, et kõik kohalikud kannavad kohvipakkidest kotte. Nii kirus ta ennast, et ei teinud taustauuringut. Portugalis juhtus aga see, et kõik kohalikud ostsid riidest kotte ja kõik üle Euroopa kokku sõitnud õpilasfirmade juhendajad kohvipakkidest kotte.

Grusiinide pilku püüdis Anna-Liisa Laidre aastate eest valmistatud platvormkingast lamp.

Gruusiast oli Eesti õpilasfirmasid külastama sõitnud 22 inimest. Nende hulgas kolm Tbilisi õpilasfirmat, lisaks nende juhendajad, Junior Achievement (JA) esindajad ja ministeeriumiametnikud. Neljapäevane Haapsalu ja Innoka külastus oli grusiinide ainus väljasõit Tallinnast. Reedel tutvuvad nad Tallinna õpilasfirmadega ja laupäeval osalevad õpilasfirmade laadal.

Lauamänge valmistava Gruusia õpilasfirma esindaja Mariko Pharulava ütles, et loodab Eestis käies saada uusi kogemusi ja täiendada oma oskusi. Pharulava õpilasfirmal oli kaasas viis lauamängunäidist, mis on mõeldud 8–12aastastele ja 12–16aastastele. Lauamäng on tuletatud populaarsest lauamängust Monopoly ja keskendub Gruusia ökoloogiaprobleemidele.

Teine Eestisse tulnud õpilasfirma esindaja George Terashvili näitas nende valmistatud kotte, millele on käsitsi peale joonistatud. „Nad on innovaatilised ja erinevad teistest kottidest, sest helendavad öösiti ja neil on originaalne välimus,” ütles Terashvili.

Gruusia õpilasfirmadele tegi Innokas tutvustuse oma õpilasfirma töödest ja näitas 3D-printimist. Seejärel käisid väliskülalised Kärmes Küülikus söömas, tutvusid Haapsalu promenaadi, linnuse ja raudteejaamaga ning õhtul osalevad Innoka robootikatunnis.

„Ma tahaksin öelda, et nad mitte ainult ei õpi siin, vaid täiendavad oma oskusi, mis on tulevikus kasulikud,” ütles JA Gruusia juht Eka Gegeshidze.

Aljona Kantor Junior Achievementist ütles, et tegemist oli välisministeeriumi toetatud kaheaastase projektiga. „See on viimane projektiüritus,” ütles Kantor.

Arvo Tarmula fotod:

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz