0

Pidurõiva näitustesarja avasid Lihula lilltikandimeistrid

Lääne Elu

info@le.ee

Lihula lilltikand. Foto: Urmas Lauri

Näituste sarja „Tantsu- ja Laulupeo auks – rännak pidurõiva kirstu“ avasid Lihula käsitöönaised.

Selleks, et juubelipeolised oleksid kenamini rõivis, korraldab MTÜ Tantsupeomuuseum näituste sarja „Tantsu- ja laulupeo auks – rännak pidurõiva kirstu“.

Kuni 6. märtsini on Tantsupeomuuseumis Lihula Lilltikandi Seltsi näitus „Lihula lilltikandi rännak“, seejärel tutvustavad oma käsitöömeistrite töid kuu jooksul Muhu meistrid ja lõpuks on kuu aega üleval Kihnu meistrite tööd. Näitustelt saab informatsiooni antud paikkonna rahvarõivaste ainulaadsuse, detailirohkuse ja kandmisviisi kohta ning omandada oskusi õpitubades.

Lisaks Lihula meistrite väljapanekule on samal näitusel oma töödega väljas Regina Kurs (portselanimaal), Küllike Hiiemäe (siidimaal), Jüri Urb (hõbeehted), Kairi Himma (helmekeed) ja Toomas Kaskmann (maal).

Näitus on tasuta.

Kavas on korraldada ka õpitube, millel osalemise eest tuleb tasuda 10 eurot. Laupäeval, 9. veebruaril kell 12–16 õpetab Ilme Figol vöötasku valmistamist, kell 16–19 aga Kairi Himma helmekeede valmistamist.

Kolmapäeval, 27. veebruaril kell 12-16 õpetab Eda Aavik lillornamendi tikkimist. 

Lihula lilltikandinäitus on Tallinnas Kaupmehe tn 8 üleval 6. märtsini.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz