Galerii: invaühing sai palju abivahendeid

Abiorganisatsiooni Eesti koordinaator Ülo Kalm ütles, et abivahendid olid hästi pakitud. Arvo Tarmula

Haapsalu invaühing sai kolmapäeva hommikul Rootsi abiorganisatsioonilt palju abivahendeid.

Kokku saabus Rootsi abiorganisatsioonist Bröd ehk eesti keeles Leib  Haapsallu 35 ratastooli, 50 rulaatorit ning palju karke ja keppe. „Hommik oli töine,” ütles Läänemaa invaühingu esimees Madis Ott.

Koos kolme abilisega Oru hooldekodust veeti saadud abivahendid Toomas Vallimäele kuuluvasse Samaaria lattu. Rootsi abiorganisatsiooni Eesti poolne koordinaator Ülo Kalm ütles, et pakkimisega oli vaeva nähtud. „Neid andis sealt koormast kätte saada,” ütles Kalm.

Ott ütles, et ei jaga saadud kaupa mitte ainult ühingu liikmetele, vaid kõigile, kellel abi vaja läheb. „Ratastoolide ja rulaatoritega on nüüd mõneks ajaks kindlustatud,” ütles Ott.

Abi saabus Haapsallu kahe organisatsiooni kaudu – Stockholmis tegutseva abiorganisatsiooni Bröd ja Stockholmist 400 kilomeetrit lõuna pool asuva abiorganisatsiooni OSS Hjälpen. Nimelt andis Kalm Brödile teada, et Haapsalus on neid abivahendeid vaja. Stockholmis asuv abiorganisatsioonil neid endal polnud ja pöördus Bröd juht Lena Åkerlund OSSi juhi Bernt Texeni poole, kes komplekteeris kõik abivahendid.

Åkerlundi abiorganisatsioon toetab ka siinset toidupanka igal aastal 1000 euroga, et toidupank saaks autot kütet osta. Samuti toetavad nad Martna kooli ja lasteaeda ekskursioonide korraldamisega.

Abiorganisatsioon Bröd on tegutsenud 24 aastat, Eestit toetanud viis aastat. Suurem toetus läheb Rumeeniale, Valgevenele ja Indiale. Näiteks Indias ja Rumeenias toetab Rootsi abiorganisatsioon seda, et lapsed ja noored saaksid kooliharidust. Åkerlund ütles, et peab aitama inimesi, kes vajavad abi. „Saad palju tagasi,” ütles Åkerlund.

Arvo Tarmula fotod:

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments