Lumi on muutnud teeolud Haapsalus kriitiliseks

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11

Võnnu tänaval lund rookinud Jüri Kreek ütles, et kuna kõnnitee on tänava ühes servas, saab lume teise serva hunnikusse ajada. Foto Arvo Tarmula

Mitu päeva järjest sadanud lume tõttu on Haapsalu sõiduteed kattunud lumepudruga, kõnniteede asemel on tihti vaid hanged.

Teede ja tänavate olukord on nii hull, et kui Lääne Elu ajakirjanik ja fotograaf eile olukorda kaemas käisid, jäi fotograaf Arvo Tarmula auto Võnnu ja Mihkli tänava nurgal lumme kinni. Tundus, et Võnnu tänavale sahk viimaste päevade jooksul jõudnud ei olnud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Toslem
5 aastat tagasi

Linna tänavate halb seisukord algab sellest, et linnavalitsuses ei tööta ühtegi teedeehitusharidusega spetsialisti. Jääb arusaamatuks, miks on vaja linnavalitsusse tööle nii palju üldehituse spetsialiste, kui linn tellib ehituse ehitusjärelvalvet sisse, samas linnal teid- tänavaid üle 150 kilomeetri, aga nende järelvalve ümmargune null. Sellega seoses ei oska linnavalitsus ka teedehooldushankeid korraldada, kuna keegi ei tea, milliste mehhanismidega teid-tänavaid korras hoida, milline peaks olema hankes osaleva ettevõtte masinapark, et aastaringselt Haapsalu teid korras hoida jne.jne. Hea kui talved ei ole lumised ja külmad, siis jääb lumekoristus ära, teed lagunevad vähe, aga kui tulevad lumised ja külmad talved, mis siis see äpune linnavalitsus… Loe rohkem »

Pensionär
5 aastat tagasi

Milleks makstakse toimetuleku toetust joodikutele , andke labidad kätte ja las teenivad selle raha välja .

Kogemustega mees
5 aastat tagasi

Rehvis on rõhk vale, laske natuke tühjemaks ja läheb edasi

Hook
5 aastat tagasi

Lumi on süüdi ,et teeolud on kriitilised…..päriselt?!!Keelame siis lumesaju ära-ei pea koristama.

Sahk
5 aastat tagasi

Niikaua kui teid kummiteraga üle triigitakse ei lähe paremaks midagi !

Kodanik
5 aastat tagasi

Äkki peaks ajakirjanik võtma teehooldajaga ühendust ja kaasa tegema ühe lumise hommiku linnas hooldusauto kõrvalistmel siis saab aru mis on hooldaja mured palju on parkivate autode näol takistusi palju loobitakse lund kõnniteelt puhastatud sõiduteele ja veel katustelt varisev lumi .Alati saab paremini hoodust teha aga eks kõik teevad mis suudavad.

Taat
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Probleem võib olla ka hankes: kas pakuti rahaliselt vähe või olid tingimused nõrgad, sest paar talve olid lumevaesed. ja nüüd ei jätku raha

Imelik
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Miks sa arvad, et talv tuli jälle ootamatult? Mõned aastad tagasi oli kombeks, et talvel piiras koristusfirma liiklusmärkidega tänavatel parkimist. Nüüd millegipärast seda enam ei tehta. Töid teostab teine firma või linn ei viitsi järelvalvet teostada? Varemalt, kui Ridala ja linn olid eraldi, siis näiteks Paralepa alevikus jõudis Käsu Taavi traktor lume sadamise aegu vähemalt korra hommikul tänavad läbi sahata, nüüd on aga olukorrad, kui seda tööd tehakse üle päeva või harveminigi. Milles asi? Talve tulekul oli juba näha, et linnal on tänavatel lumega probleeme ja ma hoiatasin, et asi läheb tõsisemaks tõelise talve tulekuga ja nii on…

Arvos
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Need teoorias targad lumelükkajad peaks ette näitama kuidas asi käib. Kaagutada oskab igaüks.

Udu
5 aastat tagasi

Siin haapsalus ei lükat lund kedagi ei koti see kas teed lumised või ei

Jäme
5 aastat tagasi

Kes tegeleb linnatänavate hooldusega? Ikka linnavalitsus ja tema Linnahooldamise osaühing. Kas saadakse hakkama? Ei saada. Aga palk laekub ikka kindlal kuupäeval…..

Koma
5 aastat tagasi
Reply to  Jäme

Peast jäme oled.Lääne Teed tegeleb enamuse tänavatega. Ja majade omanikud peavad tagama oma kõnniteede korrashoiu. Ma nühin ka oma kõnniteed 2 korda päevas ja keegi ei vigise.

Koma Punkt
5 aastat tagasi
Reply to  Koma

Aastad lähevad, aga vigadest see linnaviletsus küll õppida ei oska. Meenutuseks, et täpselt aasta tagasi 07. veebruaril 2018.aastal ilmus LE-s arvamuslugu “Haapsalu teed on halvasti hooldatud” Aasta lännu, aga mingeid muutusi paremuse poole. Jääb arusaamatuks, kaua selline ükskõiksus kesta saab. Aastast-aastasse samad igapäevased probleemid ja neid linnaviletsus ei märka, aga kui pidu Šoti viski või Itaalia veiniga, siis seda korrutatakse kui midagi vägevalt toimunut Haapsalu mastaabis. Karilaid, oled sa volikogu esimees või Suklese kelgunöör linnavalitsuse lõa otsas?

Arvos
5 aastat tagasi
Reply to  Koma Punkt

Ei ole ju “täpselt” aasta tagasi! Täna on 31 jaanuar, mitte 7 veebruar.