Ilm läheb taas külmemaks: temperatuur langeb -25 kraadini

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Külmakarge Lex Zoozi seinamaaling Krimmi holmil. Foto: Urmas Lauri
Ilmateenistuse prognoosi järgi läheb ilm lähipäevil taas külmemaks ning temperatuur langeb kohati -25 kraadini.

Reedel (25. jaanuaril) on pisut mõjusam kõrgrõhuvöönd. Kergeid lumehooge on kohati. Lõunakaare tuul on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on -2..-7, öösel Eesti ida- ja lõunaosas langeb kohati alla -10°C.

Laupäeval (26. jaanuaril) läheneb Poola rannikult rahulik madalrõhulohk ja sunnib kõrgrõhkkonda Venemaa kohale tõmbuma. Öö on veel suurema sajuta ja mõõduka kagu- ja idatuulega. Hommikuks tõenäoliselt jõuavad lumepilved ja laienevad kiiresti üle Eesti. Tuul püsib mõõdukana. Õhutemperatuur on mandril öösel -10..-14°C, selgema taeva all võib veel kraad-paar madalamale langeda, päeval -10°C ümbruses, saartel ööpäevaringselt -5..-9°C.

Pühapäeval (27. jaanuaril) jääb Eesti madalrõhkkonna põhjapoolsesse tiiba. Kord siin, kord seal sajab lund. Tuul puhub valdavalt idakaarest ja püsib mõõdukana. Õhutemperatuur on öösel -13..-18, sisemaal langeb kohati alla -20, päeval -10..-15°C, kus laht ja meri veel jäävaba, seal on pisut pehmem.

Uue nädala algul tuleb madalrõhkkond Läänemere õhuruumi, kuid selle prognoositav liikumistrajektoor on erinevate ilmamudelite arvutustes väga erinev – võime sattuda madalrõhkkonna pehmemasse idaserva kui külmemasse lääneserva. Alljärgnevalt tänane tõenäolisem versioon.

Esmaspäev (28. jaanuar) tuleb madalrõhkkonna mõjusfääris ikka lumehoogudega. Ida- ja kagutuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -13..-18, sisemaal kohati alla -20°C, päeval -9..-14°C.

Teisipäev (29. jaanuar) tuleb madalrõhkkonna kindlas haardes lumehoogudega. Puhub tugev idakaare tuul ja keerutab lund tuisuks. Õhutemperatuur on öö hakul -10..-15°C ümber, pärast keskööd Liivi lahe ümbruses kuni -8, pärast keskööd lõuna poolt alates tõuseb, päeval -2..-7, ennelõunal kuni -10°C.

Kolmapäeva (30. jaanuari) öösel on eemalduva madalrõhkkonna lumepilvi laialdaselt, päeval hõredamalt. Õhutemperatuur on öösel -2..-7, kohati võib 0°C lähedale tõusta, päeval 0..-5°C.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments