Haapsalu maksis ehitajale tegemata töö eest

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu volikogu revisjonikomisjoni esimees Toomas Vallimäe näitab froteerätikuid, mis külma ja niiskuse kaitseks Uuemõisa lossi akende vahele pandud. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu volikogu revisjonikomisjoni esimees Toomas Vallimäe näitab froteerätikuid, mis külma ja niiskuse kaitseks Uuemõisa lossi akende vahele pandud. Foto: Arvo Tarmula

Välise hiilguse taastanud Uuemõisa mõisa aknad lasevad läbi vett ja tuult. Koolipere näitab näpuga ehitaja Ehto peale, aga Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman viitab endisele Ridala vallavalitsusele.

„Fassaad on meil nüüd tõesti uhke – värskelt krohvitud ja ilusti värvitud,” kiitsid Uuemõisa algkooli direktor Maia Tohver ja kooli perenaine Lea Samarajev.

Ilusa fassaadi taga pulbitsevad aga emotsioonid ja rahulolematus, sest mõisa 137 akent, mis oleks pidanud fassaaditööde ajal välja vahetatama, on vaid osaliselt korda tehtud. Kogu projekti maksumusest – 762 063 eurot – moodustasid suure osa just aknad, millega seotud tööde kulu oli pakkumuses kokku 280 783 eurot.

Akendega tegeles Ehto alltöövõtjana teine Haapsalu firma Cityehitus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Argentum
5 aastat tagasi

EU seaduste järgi, antakse igale tööle ju garantii. Ehitusel oli vist minimaalne 2 aastat. Milles küsimus, küsige raha tagasi või teevad tasuta korda. Probleemi ei näe!

Napus
5 aastat tagasi
Reply to  Argentum

Selleks, et garantii kehtima hakkaks ja töö vastu võetaks ning selle eest raha makstaks, tuleb enne töö vastavalt kokkuleppele ära teha. Antud juhul on töö tegemata ja raha käes. Ametnike lollus ja muud ei midagi. Meil õnneks lolle ametnikke linnas ei tööta. Arvab juhtkond….

Kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Argentum

Kui töö ei oleks vastu võetud ja raha ei oleks veel makstud, siis ei oleks tõesti probleemi, kuid hetkel ju tööd vastu võetud ja raha makstud. Makstud ei millegi eest.

Kalle
5 aastat tagasi

LV töötajad ikka preemiat said aastalõpus? Möödunud aastal paistis hulga linna raha jalutama läinud olevat. Valimisliit on uhke igatahes.

Kübe
5 aastat tagasi

Lugedes läbi kogu artikkel tuleb ahastus peale. Kui suklesel framares samasugune kaader töötaks, oleks ammu tegemist odava motelliga kus basseinis kurke marineeritakse.

Kübele
5 aastat tagasi
Reply to  Kübe

See kaader ütleb paljugi juhi kohta ega juhid endast targemaid ja andekamaid väga ei seedi

Sass
5 aastat tagasi

Meil on see normaalne nähtus, et kõik läheb nii nagu läheb.

Kodanik
5 aastat tagasi

Kas see ongi see õiglane riik mida keskerakond lubab?????

Müstika
5 aastat tagasi

280 000 eurot maksta tegemata töö eest? Ja üks ametnik süüdistab teist, teine kolmandat. Midagi pole parata, kogu seda punti juhib linnapea ja volikogu esimees. Kas ei oleks mitte aeg juba vastutada ja vabastada oma kiivalt hoitud kohad asjalikemale? Tegemist ei ole kommirahaga, vaid kolmandik riigihanke maksumusest ja selgelt tegemata tööga, mis on täie rauaga kinni makstud.

Linlane
5 aastat tagasi
Reply to  Müstika

Aga me ju nii väga “armastame ” neid ja aina valime tagasi meid juhtima. Seega kõik korras ja hurraaga edasi. Kuhu … see juba iseasi.

Vasja Vase tänavalt
5 aastat tagasi

Cityehitus OÜ maksustatav käive oli 01.09.18 -30.11.18 25 822,67 eurot. Linn kirjutas aktile alla augusti viimasel päeval ja rahad pidid liikuma hakkama septembris. Ikkagi küsimus, mille eest maksti 280 783 eurot ?

Vasjale
5 aastat tagasi

Ehk on lihtsalt väike firma tanki lükatud, poleks suur kaotus, kui asjad kokku peaks pakkima selle jama peale?

Vasja Vase tänavalt
5 aastat tagasi
Reply to  Vasjale

Miks sa arvad, et väike firma tanki lükatud? Selle raha eest “pakiks kokku” ka mõne suurema. Lihtsalt juhtub. Kuigi linnaametnikud arvavad, et seda küll juhtuda ei saa. Vene klassikast. Seda pole mitte kunagi juhtunud, aga näe, jälle juhtus.