Galerii: vehklemisvõistlusel tutvustati värsket raamatut Eesti vehklemise ajaloost

Spordiajakirjanik Gunnar Pressi kirjutatud 640-leheküljelises raamatus „Eesti vehklemise raamat. 1908–2018” on eriline koht Haapsalul. Foto: Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 85

Spordiajakirjanik Gunnar Pressi kirjutatud 640-leheküljelises raamatus „Eesti vehklemise raamat. 1908–2018” on eriline koht Haapsalul. Foto: Arvo Tarmula

Rahvusvahelisel epeevõistlusel Haapsalus tutvustati värsket raamatut Eesti vehklemise ajaloost.

Haapsalu vehklemishallis peeti täna U14 Euroopa karikavõistluste etapp poiste ja tüdrukute epees.

Tüdrukute arvestuses saavutas esikoha Elizaveta Bobrova (treener Sergei Bobrov) ja teise koha Anneli Proosväli (treener Helen Nelis-Naukas). Kolmandale kohale võistles end Karina Prokopovic Leedust.

Poistest tuli esikohale Läti noorvehkleja Arturs Skadins. Teise koha saavutas Ingemar Germ Eestist (treener Helen Nelis-Naukas) ja kolmanda koha Nikita Fanukov (treener Sergei Bobrov), samuti Eestist. Osalejaid oli lisaks Baltimaadele ka Suurbritanniast, Türgist ja Norrast.

Finaalvõistuse eel tutvutas mainekas spordiajakirjanik ja raamatute autor Gunnar Press oma uut teost “Eesti vehklemise raamat 1908-1918”. Teos on 640 lehekülge pikk ja sisaldab Eesti vehklemise ajalugu ning vehklemistähtede elulugusid nende endi sõnade järgi.

Raamatu ilmumist tulid tähistama nii vehklemisveteranid kui need, kes tänapäeval Eestit vehklemismaailma tipus hoiavad. Kohal olid Leili Jostmann, Riima Klaos, Kaido Kuur, Heidi Rohi, Valeri Rossar, Peeter Nelis, Helen Nelis-Naukas, Kristina Kuusk, Nelli Differt, Irina Embrich, Sten Priinits, Peeter Turnau, Marno Allika ja Nikolai Novosjolov.

“Eesti vehklemise raamat 1908-1918” on müügil Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes.

Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments