0

Riisipere-Turba raudteelõigu ehitus läks lahti

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Riisipere-Turba raudtee ehitus. Erakogu
Riisipere-Turba raudtee ehitus. Erakogu

Riisipere-Turba raudteelõigul algasid reedel ehitustööd, ent kindlust, et raudtee Haapsaluni välja taastataks, ei ole. See eeldab poliitilist rahalise kattega otsust, mida praegune valitsus enam ei tee, seega paneb praegune valitsus Turba lõigu ehitamisega järgmise valitsuse mõneti sundviskesse, rääkis „Aktuaalne kaamera”.

Kuuekilomeetrise Riisipere-Turba raudteelõigu maksumus on kaheksa miljonit eurot ja selle tööd kestavad novembrini, nii et juba tänavu detsembris saab Tallinnast Turbani rongiga sõita.

Turba pole aga tõmbekeskus, kuhu raudtee rajamine oleks eesmärk omaette – kaugemaks eesmärgiks on ikkagi Haapsalu raudtee taastamine.

„Turbas elab umbes tuhat inimest, selles suhtes täiendavad reisijad on sealt Elronile kindlasti tulemas. Mis puudutab edasist, siis loogiline oleks ta muidugi viia Haapsaluni – siis me räägiksime juba arvestatavast reisijate hulgast, kes tuleksid raudteele,” ütleb Eesti Raudtee juhatuse liige Erik Laidvee.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz