Lihula gümnaasiumi keskmaajooksjad said Pärnumaa meistrivõistlustel kaks medalit

Pärnumaa meister U20 1000 meetri jooksus Martin Teppan ja II koht U18 1000 meetri jooksus Virgo Vallik. Foto: Krismar Liiv

Pärnu kergejõustikuhallis selgusid käesoleva õppeaasta Pärnumaa koolide sisekergejõustiku meistrivõistlused. Kahe medalivõiduga said hakkama Lihula gümnaasiumi keskmaajooksjad.

Parimad selgitati U16 (14-15a), U18 (16-17a) ja U20 (18-19a) vanuseklassides. Suure hulga noorsportlastega olid võistlustel esindatud ka endised Läänemaa, nüüdsed Pärnumaa koolid Virtsu ja Lihula. Kahe kooli peale võttis osa 18 kergejõustiklast. Kuna sellel võistlusel lubati tavapärase kaheksa sportlase asemel finaali igal alal kuus sportlast, lähtume kokkuvõtte tegemisel sellest ka meie. Seda enam näitab see, kui tublid meie lapsed on. Kokku võideti kaks medalit ja veel lisaks seitse finaalikohta.

Lisaks oli eneseületusi, medalivõite ja isiklikke rekordeid. Kuid oli ka spordivõistluse kohta väikesi altminekuid. Just kõik see kokku ühe korraliku võistluse kokku teebki.

Kahe medalivõiduga said hakkama Lihula gümnaasiumi keskmaajooksjad. Poiste U20 vanusegrupi 1000 meetri jooksus võttis esikoha Martin Teppan. Võidu tõi aeg 2.53,14. Samal distantsil tegi koolivend Virgo Vallik U18 vanusegrupis hõbedasejooksu, ajaks talle 3.03,65. Mõlemad noorsportlased on viimastel aastatel jõudnud keskmaajooksu erinevatel distantsidel ka Eesti noorte meistritiitliteni. U20 grupis jooksis 1000 meetris ennast kuue hulka veel Lihula gümnaasiumi õpilane Krismar Liiv. Ta lõpetas esikuuiku 3.15.34-ga.

Poiste U20 vanusegrupi 60 meetri sprindis jõudsid kaks Lihula poissi finaali. Martin Teppan sprintis seal end viiendaks, ajaks 7,84. Egert Kallus sai aga kuuenda koha tulemusega 8.06.

Tütarlaste U18 vanusegrupi kahel alal tegi stabiilse võistluse Virtsu kooli õpilane Trinity Õismets. Viies koht tuli kõrgushüppes 1.35-ga ja kuues koht kuulitõukes 9.06-ga. Kindlasti tuleb märkida, et noorsportlase isiklikud margid mõlemal alal on aga märksa kõrgemast klassist.

Tublilt hüppasid poisid ka kaugust. Poiste U20 grupis sai Egert Kallus, kes pikka aega võistlustel ka pronksikohta hoidis lõpuks viienda koha. Lõpuks talle protokolli 4.74. Kevin-Reidar Bachaus tegi kuuenda tulemuse U18 vanusegrupis, tulemuseks 4.83. Mõlemad noored on Lihula Gümnaasiumist.

Poiste U16 kuulitõukes hakkab kahe aasta taguseid häid sooritusi leidma Robert Idvani. Virtsu kooli poiss, kes 2017. aastal võitis Eesti noorte meistrivõistlustel sisetingimustes viienda ja õues kuuenda koha, sai kuuenda koha ka sellel võistlusel. Selle tõi talle tulemus 10.12.

Kiitust tuleb öelda ka paljude teiste spordilaste kohta, kes finaali ei pääsenud.

Nii hüppas tüdrukute U16 vanusegrupis kõrgushüppes isikliku rekordi 1.35, Lihula tüdruk Marleen Põld. Sama tegi tema kooliõde Eliise Kolotšev kuulitõukes, tulemusega 8.70.

Tüdrukute U14 vanusegrupi kaugushüppes tegi uue margi 4.06 Keitlyn Suur Virtsu koolist. Samuti uuendas parimat tulemust 60 meetris Kerlin Rüütel Lihula gümnaasiumist, kes sai ajaks 9,43.

Poiste U18 kuulitõukes tegid Lihula gümnaasiumi Kevin Reidar Bachaus ja Virtsu kooli Reno-Remec Kilp 5 kg kuuliga uued isiklikud rekordid. Numbrid vastavalt 10.65 ja 10.50.

Poiste U16 klassis tegi hea 60 sprindi Robert Idvani ajaga 8.78 ja 1000 meetri jooksu Lihula gümnaasiumi õpilane Paul Lomp 3.37,5.

Päris mitmeid Pärnus võistelnud noori ootavad kahe nädala pärast Tallinnas ees U14 ja U16 Eesti sisekergejõustiku meistrivõistlused.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments