Saaremaa ja Hiiumaa elanikel on alates maist saarte vahel soodsam liigelda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaev Soela ristiti Sõru sadamas 1. mail 2017. Foto: Urmas Lauri

Hiiumaa ja Saaremaa püsielanikel on võimalik alates selle aasta 1. maist osta Sõru–Triigi laevaliinile 50-protsendilise soodustusega pilet.

Seni on kehtinud saarlastele ja hiidlastele sooduspilet vaid mandri vahel reisimiseks. Nüüd on püsielanikel võimalik soodsamalt ka naabersaarele liigelda. Soodustuse saamiseks peab reisija olema Saaremaa või Hiiumaa elanik ning piletit ostes tõendama enda isikut ID-kaardiga.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul loob muudatus saarte elanikele paremad tingimused saarteüleseks koostööks. „Kohalikele loodav soodustus vähendab Sõru–Triigi liinil püsielanike transpordikulusid, mille tulemusel on naabersaarel töötamine ja reisimine soodsam,“ sõnas Simson.

Samuti laiendatakse sõiduki sooduspileti õigus Hiiu ja Saare maakondades tegutsevatele ettevõtetele. „Muudatus võimaldab elanikele lisaks ka kaubavedajatele soodsamaid tingimusi,“ lisas minister. Ühtlasi kehtib soodustus saartel tegutsevatele mittetulundusühingutele ja sihtasutustele.

Eelnõu jõustumisega viiakse määrus kooskõlla ühistranspordiseaduses ja puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seaduses tehtud muudatustega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Vahur Reede, saarlane
4 aastat tagasi

Lause “Ühtlasi kehtib soodustus saartel tegutsevatele mittetulundusühingutele ja sihtasutustele” tekitab asja juures ainult segadust. Tuleb suvaline MTÜ seltskond saartele lakkuma ja saab maksumaksja raha eest soodustatud üleveo?! Ma ei tea ühtegi MTÜd või sihtasutust Eestis, millel oleks kuidagi keelatud tegutseda ka saartel.