Eesti vehklemisajalugu sai kaante vahele

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Gunnar Press. "Eesti vehklemise raamat".
Gunnar Press. “Eesti vehklemise raamat”.

Eesti 100. juubeliaastal on valminud raamat, mis võtab kokku meie vehklemisajaloo olulisemad sündmused ja etapid.

Gunnar Pressi koostas Eesti vehklemise ajalugu tutvustava 640-leheküljelise raamatu “Eesti vehklemise raamat. 1908 – 2018”.

“See on vehklejatelt kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks,” ütles Eesti Vehklemisliidu president Margus Hanson.”Eesti vehklemine on tunnistanud nii tõuse kui mõõnu, kuid tagasi vaadates saame täna üheskoos öelda, et sportlased, sajad harrastajad ja kümned treenerid on aidanud viia vehklemise ühe tänaseks edukamaks spordialaks Eestis.”

Eesti Vehklemisliidu presidendi sõnul on Gunnar Pressi koostatud raamat vehklemise raamat, ent samas ka ajaloo raamat. “Ajalugu kirjutatakse inimeste poolt, kes selles ajas on elanud ja vägitükke teinud. See raamat on kõigi nende inimeste nägu, kes oma lood on rääkinud. Gunnar on teinud fantastilise tagasivaate meie vehklemise ajaloole,” tänas Margus Hanson Eesti spordi elavaks entsüklopeediaks peetavat Gunnar Pressi.

Äsja Eesti parimateks vehklejateks valitud kahekordne maailmameister Nikolai Novosjolov ja valitsev Euroopa meister Katrina Lehis nentisid mõlema, et neil on väga hea meel, et taoline raamat on valmis saanud. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments