Haapsalu turul käib kapsamüük täie hooga

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Olev Orgmets Haapsalu turul. Arvo Tarmula

Haapsalu turul avaneb juba teisipäevast peale argipäeva kohta ebatavaline vaatepilt – keset tööpäeva vonkleb turuplatsil järjekord. Olev Orgmetsa hapukapsad on Lääne- ja Hiiumaal kõige kuulsamad. Jõulud ilma Orgmetsa kapsasteta pole õiged jõulud.

Juba teisipäeval oli Orgmets platsis ja on iga päev kohal.

„Kui mingil põhjusel puudu tuleb, siis olen ma kohal laupäevani välja,” kinnitas Orgmets järjekordsele ostjale.

Täna keskpäeval ei olnud tema letiesine korrakski tühi. Kapsakilo maksab kaks eurot ja rahvas ostis kolme-nelja kilo kaupa.

Kapsaid on kolme sorti – ühe nädala, kahe nädala ja kuu kapsad. Mida kauem hapnenud, seda krehvtisemad. Müünud on Orgmets kõvasti – üks 40liitrine vann oli juba tühjaks saamas ja teine poole peal. Kõige paremini läksid keskmised (kahe nädala) kapsad.

Kingituseks pakkus Orgmets puhast eksootikat – rukkilillemett. Oapõllul mesila lähistel olla tänavu millegipärast kasvanud ainult rukkililled, põld oli sinine. Tüseda purgi rukkilillemett saab turult kuue euro eest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments