Haapsalu algkool ja Päikesejänku lasteaed said eetikakeskuselt tunnustuse

Haapsalu linna algkool. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu linna algkool. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linna algkool ja lasteaed Päikesejänku said Tartu ülikooli eetikakeskuselt hea edendaja tiitlid.

„Hea kool ja hea lasteaed on meie mõistes see, et mitte seal ei juhtu kunagi midagi, vaid asjadega tegeletakse, osatakse analüüsida ja näha põhjuseid ja tagajärgi,” ütles Tartu ülikooli eetikakeskuse projektijuhi Nele Punnar.

Konkurss ei ole Punnari sõnul konkurss selle otseses tähenduses, vaid see on kasvanud osalejate jaoks arenguprotsessiks. „Protsessis osalemine aitab kooli- ja lasteaiaperel toetatud eneseanalüüsi ja nõustamise abil leida oma kooli tugevused, omapära, arenguvõimalused ja –fookused,” ütles Punnar.

Analüüsi käigus saavad koolid ja lasteaiad kaks korda eetikakeskuselt kriitilist tagasisidet. „Kogu see protsess on kooli arenguprotsess,” ütles Punnar.

Tänavu tunnustati Haapsalu linna algkooli „Hea kooli edendaja” tiitliga õppija mitmekülgse toetamise, eesmärgipärase digipädevuste arendamise ja üldõpetuse väärtustamise eest. Päikesejänku lasteaed sai „Hea lasteaia edendaja” tunnustuse õpetajate professionaalse enesearengu toetamise, koostöise ja väärtustel põhineva organisatsioonikultuuri kujundamise ning mitmekesiste õppetegevuste läbiviimise eest.

Möödunud aastal sai Haaapsalu algkool ettevõtmise kõrgeima tiitli „Väärtuskasvatuse kool 2017”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments