Sukles: võrreldes Võrumaaga oleme teede osas palju paremas seisus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Soolu küla Põllugalerii loodi eesmärgiga juhtida tähelepanu sealse krusuatee kehvale olukorrale. Foto: Urmas Lauri

Soolu küla Põllugalerii loodi eesmärgiga juhtida tähelepanu sealse krusuatee kehvale olukorrale. Foto: Urmas Lauri
Maanteeameti kavas kuni 2022. aastani tolmuvaba katte saavate kruusateede kohta pole ühtki Saaremaa ega Läänemaa teed ning on vaid üks Hiiumaa teelõik, vahendas ERRi uudisteportaal.

Maanteeameti dokumendis “Tolmuvabad katted kruusateedele: objektid aastateks 2019-2022” on loetelu teelõikudest, mis selles ajavahemikus uue katte saavad. Pikast loetelust jääb aga silma, et asfalteeritavate teede seas pole ühtki Saaremaa ega Läänemaa teelõiku ning Hiiumaal saab neil aastail tolmuvaba katte vaid Palade–Tubala teelõik.

Ehkki maanteeameti kava ei näe riigiteede katmist lähiaastail ette ka Läänemaal, siis Haapsalu linnapea Urmas Sukles seda eriliseks probleemiks ei pea. Tema sõnul on linnaametnikud maanteeametiga suhelnud ja nende jaoks ei olnud otsus üllatav ega ootamatu.

Sukles ütles, et Haapsalu linna sees on kruusateid väga vähe, kuid kogu nende territooriumit arvesse võttes vajaksid mustkatet kaks teed.

“Üks on tee Ridala kiriku juurest ehk baptistide palvemaja juurest vana Asuküla poe juurde. See on väga kehvas seisus, kui on teede lagunemine. Seda tahaksime küll, et riik mingil hetkel selle korda teeks. Siis on üks väike teejupp veel, aga rohkem väga pole, võrreldes Võrumaaga oleme palju paremas seisus,” ütles Sukles, pidades seda ka maanteeameti otsuse põhjuseks.

Maanteeameti peadirektor Priit Sauk ütles, et objektide valiku aluseks on valitsuse kinnitatud riigiteede teehoiukava põhimõtted ja eesmärgid.

“Pingerida moodustub näitajate põhjal nagu tolmu mõju, liiklussagedus, raskeliikluse osakaal, bussiliinid ja tee läheduses paiknevate teekasutajate arv. Seega ei vaadata ühtegi maakonda teisest eraldi ega tehta meelevaldseid valikuid,” selgitas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
küsimus
5 aastat tagasi

Haapsalu ei ole Läänemaa

suklese sõber
5 aastat tagasi

täienduseks: aafrikas pole üldse koole ja majadel aknaid ees, mongoolias pole rongiliiklust ja teesid, tuletõrjet pole ka tarvis sest vaadake kui vähe majasid meil põleb ja kui nii edasi läheb siis need lagunevad ise, läänemaa haigla tuleb ka kinni panna sest saksamaal on palju parem arstiabi kui meil, politseid pole ka tarvis sest need nagu nii ühtegi kuritegu lahendada ei suuda , karilaiu saadame hullumajja sest võimuhullude koht on ju seal ja riiki juhtida ta nagu nii ei oska ainult töllerdab siin jalus, kuldmündi larri tuleks järgi saata muidu on karilaiul igav, nii et meil on arenguruumi kull ja vee

K.S.
5 aastat tagasi

Demagoogia… kui ikka põhiline sissesõidutee on suletud peaaegu aastaks. Kui linnatänavad on läbitavad ainult Koeraga Gazikuga. kui ümbersõidust linnast isegi und enam ei nähta…

jälgija
5 aastat tagasi
Reply to  K.S.

Tee on suletud jah aga juba mitmendat päeva pole tee-ehitajaid näha Tallinna mnt alguses.

K.S.
5 aastat tagasi
Reply to  jälgija

Äkki jõulupuhkusel juba? Aegajuon…