0

Nädala lõpus tuleb kuni 10 kraadi külma

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Arvo Tarmula

Külm ilm. Foto: Arvo Tarmula

Ilmateenistuse prognoosi järgi on nädala lõpus kohati oodata kuni 10 miinuskraadi.

Neljapäeval (13. detsembril) liigub kõrgrõhkkond Soome kohale ja selle lõunaservas on üksikute lume- ja lörtsihoogude võimalus ning seda eelkõige põhjarannikul. Puhub tugev kirde- ja idatuul, puhanguid on rannikul kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0..-4, meremõjuga rannikul veidi üle 0°C.

Reedel (14. detsembril) muutub kõrgrõhkkond Soome kohal tugevamaks ja selle lõunaservas on meie ilm peamiselt sajuta, vaid põhjarannikul on nõrga lume võimalus. Ida- ja kirdetuul on põhjarannikul öösel veel tuntav, päeval rahuneb. Õhutemperatuur on öösel -4..-7°C, meremõjuga rannikul -1..-3, päevane tõuseb vaid kraadi-paari võrra.

Laupäeval (15. detsembril) liigub kõrgrõhkkond Peterburi suunas ja selle servas on meie ilm sajuta. Idakaare tuul on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel meremõjuga rannikul veidi alla 0°C, sisemaal langeb -5°C ümbrusse, idapoolsetes maakondades võib taevas selgemaks tõmbuda ja siis langeb -10°C lähedale, päeval -2..-5°C, saarte rannikul võib paar kraadi mahedam olla.

Pühapäeval (16. detsembril) taandub kõrgrõhkkond Venemaa sisealade kohale, aga selle läänetiivas on meie ilma peamiselt sajuta. Läänemerele laieneb madalrõhkkonna serv ja selle mõjul kagutuul päeva jooksul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel saartel kuni -3, mandril -4..-8, päeval saartel 0..-2, mandril -3..-5°C. Õhtuks pöördub õhuvool lõunakaarde, kust lisandub niiskemat õhku ning Lõuna-Eestis võib ka kerget lund pudeneda.

Esmaspäeval (17. detsembril) jääb Eesti Venemaal paikneva kõrgrõhkkonna ja lääne pool valitseva madalrõhkkonna piirimaile. Lõunakaarest veel sooja ei lisandu, küll aga liigub öö jooksul paksem pilvemass üle Eesti ning toob lund. Päeval on sajuhooge hõredamalt ja harvem. Puhub tugev kagutuul. Õhutemperatuur on öösel saartel kuni -2, mandril -3..-7, päeval 0°C-st saarte rannikul -5°C-ni idapoolsetes maakondades.

Teisipäeval (18. detsembril) jääme Skandinaavias valitseva madal- ja Venemaal püsiva kõrgrõhkkonna piirimaile. Kohati on sajuhooge – mandril lumena, saartel ja läänerannikul ka lörtsi ja vihmana. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel saartel ja läänerannikul 0°C ümber, mandri sisealadel -1..-6, päeval saartel ja läänerannikul 0..+2, sisemaal -1..-4°C.

Kolmapäeval (19. detsembril) jääme madal- ja kõrgrõhkkonna piirimaile. Kuid kõrgemates õhukihtides on suurem mõju madalrõhkkonnal, mille tõttu püsib kohatiste lume- ja lörtsihoogude võimalus. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2..-7, päeval -1..-5, saarte rannikul on ööpäevaringselt 0°C lähedal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz