Läänemaa JK U16 võistkond tuli Flora turniiril teiseks

Läänemaa JK U16 võistkond saavutas Flora turniiri 2. koha. Foto. erakogu
Läänemaa JK U16 võistkond saavutas Flora turniiri 2. koha. Foto. erakogu

Pühapäeval, 9.detsembril oli Eesti Jalgpalli Liidu sisehallis FC Flora poolt korraldataval halliturniiril viimane võistluspäev. Turniiri lõpetas U16 vanuseklass.

Osales kaheksa võistkonda – JK Kuusalu Kalev, Tõrva JK, Pärnu JK, Viljandi JK Tulevik, FC Flora, Paide Linnameeskond, Saku Sporting ja Läänemaa JK.

Läänemaa poiste esimeseks alagrupivastaseks said Kuusalu Kalevi poisid, keda 2:0 võita suudeti. Teises mängus Tõrvaga jäädi 1:0 peale. Viimane mäng Saku Sportinguga osutus alagrupi mängudest kõige keerulisemaks ja vastu tuli võtta 1:2 kaotus. Kuna Sportingul oli kaks viiki, läks alagrupi võit siiski Läänemaale.

Järgmine mäng viis Haapsalus treenivad noormehed kokku FC Floraga. Kuna normaalajal kumbki võistkond väravani ei jõudnud, tuli appi võtta penaltid. Vahetult enne mängude algust lepiti kokku, et penalte lüüakse seekord esimese eksimuseni. Finaali pääseja välja selgitamiseks läks sel korral vaja viite lööjat. Esimesel neljal korral ei eksinud kumbki võistkond. Läänemaa viiendat penalti läks realiseerima väravaht Ralf Luks, kes ei vääratanud. Flora viies lööja oli samuti nende väravavaht, kelle löögi läänlaste puurilukk peatada suutis ja finaalipääs oli sellega tagatud.
Finaalis tuli vastaseks Saku Sporting, kes algselt mängus initsiatiivi haaras.

Läänemaa suutis end siiski käima saada. Kaitse püsis ja tekkis ka väravavõimalusi. Siiski jäi normaalaeg 0:0 ja võitja otsustasid penaltid. Läänemaa esimene löök oli küll tugev, kuid selline, et Saku väravavaht sai siiski käe vahele ja pall väravasse ei jõudnud. Läänemaa spordikooli treeneri Mart Pulsti hinnangul on Sportingu noorukid aastaga väga suure arengu teinud ja oli sel korral võitu väärt. Oma poiste mänguga jäi Pulst üldjoontes rahule.

Eesmärgiks võetud kaitsest lähtuv mängimine toimis päris hästi. Poisid olid tublid ja väärivad kiitust, lisas Pulst,
Võistkonda esindasid Ralf Luks, Sander Soome, Tormi Mehide, Arseni Hohlatov, Kasper Liik, Oliver Metsar-Villakov, Rasmus Laherand, Reio Laherand, Mauri Siider, Carl Marten Aru, Risto Trik, Hendrik Karnau, Henri Suder, Aron Pähkel, Markus Anet.

Võistkonna eest lõid väravaid Sander Soome, Tormi Mehide ja Arseni Hohlatov.

Läänemaa Jalgpalliklubi esindanud Carl Marten Aru valiti turniiri parimaks mängijaks.

Turniiri võitis Saku Sporting, kolmandaks tuli FC Flora.

Läänemaa JK osales Flora turniiril kolmes vanuseklassis – U11 (4.koht), U14 (3.koht) ja U16 (2.koht). Arvesse võttes klubi väiksust ja turniiri taset võib turniiri igati kordaläinuks lugeda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments