Saarso sõnul EKRE juhid teda poliitikast lahkuma ei sundinud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mart Saarso. Foto: erakogu
Mart Saarso. Foto: erakogu

Eelmisel nädalal riigikogusse pürgimisest loobumisest ja Saaremaa vallavolikogust taandumisest teatanud Mart Saarso kinnitab usutluses Saarte Hääle ajakirjanikule Andres Sepale, et mingeid vandenõusid põhjusena otsida ei maksa.

Mitte mingit survestamist taandumise tagant otsida ei tasu?

Absoluutselt mitte. Spekulatsioonid on olnud kahte sorti. Ühed on, et mind on survestanud EKRE juhid. Absoluutselt ei vasta tõele, võin käsi südamel vanduda. Teine välja nuputatud võimalus või püstitatud hüpotees on, et äkki survestasid hoopis sotsid. Või on see kuidagi seotud Indrek Tarandi inetu käitumisega. Jällegi, sellel pole absoluutselt mingisugust alust.

Võin ainult öelda, et oma klassivenna käitumise mõistan hukka. Niimoodi minna laamendama ja oli näha, et läkski küsima seda, mida sai. Ja tegelikult ei saanudki midagi, oli vaid suur etendus. Näost ja kehakeelest on näha, et Indrek nautis.

Aga sellel ei ole minu tagasiastumisega mitte mingisugust ühisosa.

Räägitakse siiski, et üks taandumise põhjus on Helme perekonna otsus, et Monika Helme kandideerib Lääne-Eestis EKRE esinumbrina.

See ei olnud põhjus.

Aga rääkides põhjustest?

Ütlen luulerea, mille kirja pannud niisugune väärt mees nagu Juhan Viiding. See kõlas: “me päevad, kõik me päevad, need on loetud. Kakskümmend tuhat, mitte miljonit.”

Lihtsalt hindan oma võimalikku või tõenäolist elu pikkust ja mõtlen, mis siin maailmas veel teha tahan.

Karm mäng, mis toimub suures poliitikas, ei ole minu jaoks. Keegi on juba tõmmanud mingeid paralleele Andres Anveltiga, kes tervise pärast loobus. Need on võib-olla liiga rohmakad paralleelid, aga enam-vähem on olukord sarnane. Tahan taanduda, ei jaksa rohkem.

Täismahus intervjuud saab lugeda Saarte Häälest:Mart Saarso: mäng suures poliitikas ei ole minu jaoks

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments