Läänemaa JK alustab uute jõududega uue hooaja ettevalmistamist

Lääne Elu

info@le.ee

Läänemaa JK. Foto: Theimo Tülp
Läänemaa JK. Foto: Theimo Tülp

Läänemaa jalgpalliklubi valmistub 2019. aasta hooajaks eesmärgiga kindlustada endale aasta pärast koht esiliiga B grupis.

Lõppenud hooajal võistles Läänemaa jalgpalliklubi Eesti meistrivõistlustel kaheksas vanuseklassis: U9, U10, U11, U12, U13, U15, U17 ja meeste II liigas.

U12 klassis saavutati 8. koht, U13 tuli oma alagrupis 5. kohale, U15 II liigas oma alagrupp võideti, U17 eliitliiga II liiga A tasandil (koos Hiiumaa jalgpalliklubiga) oli tulemuseks 8. koht. Meeste II liigas toetas Läänemaa jalgpalliklubi duubelmeeskond, kelleks oli Saue JK ja hooaeg lõpetati võrdse punktisummaga, Pärnu JK Vapruse järel, Lõuna/Lääne piirkonna 5. kohaga.

Saabuvale hooajale läheb klubi vastu juba üheksa meeskonnaga. Lisandub U8 vanuseklassi meeskond. Meeste siht on teha hea hooaeg ja kindlustada endale 2020 hooajaks juba koht Esiliiga B grupis.

Läänemaa jalgpalliklubi treeningud on eri põhjustel jagunenud kaheks. Läänemaa spordikoolis treenib 64 last ja Läänemaa jalgpalliklubi treeninggruppides 65 last. Lisaks on klubil esindusmeeskond kuhu möödunud hooajal kuulus 26 mängijat.

Uute treeningutega alustatakse küll juba detsembris, kuid esindusmeeskond komplekteeritakse jaanuaris. Kuna meeskond on suhteliselt noor, keskmine vanus 20 aastat ja 5 kuud, sõltub võistkonna komplekteerimine mitmest asjaolust – näiteks mängijate õppimaasumisest väljapoole Läänemaad. Hetkel on esindusmeeskonnas mängijaid, kes õpivad Tartus, kuid pole vaatamata vahemaale loobunud klubi värvides mängimast. Tallinnas õppivatel mängijatel aitavad ettevalmistushooajal vormi hoida Eesti jalgpalliliidu poolt korraldatavad ühistreeningud, mis ongi mõeldud just sellistele mängijatele, kes soovivad jätkata oma kodukoha esindamist meistrivõistlustel. Igal aastal võtab lõivu ka Eesti kaitsevägi. On positiivne, et mehi lastakse kaitseväest mängudele, kuid keeruliseks teeb olukorra see, et neil puudub võimalus osaleda treeningutel. Selle korvab osaliselt kaitseväes teenivate meeste üha paranev füüsiline üldettevalmistus.

Läänemaa jalgpalliklubi on algavaks aastaks täiendanud treenerite baasi – kokku on treenereid seitse. Esindusmeeskonda treenivad Aavo Tomingas ja Theimo Tülp. U17 vanusegrupi treenerid on Tülp ja Mart Pulst. Pulst treenib lisaks ka U13 ja U16 treeningugruppe. Aavo Tomingas on lisaks esindusmeeskonnale veel U14 vanusegrupi treener. Möödunud hooajaga võrreldes on treenerite ridadesse lisandunud Aare Avila, kes treenib 2010/2011 aastal sündinute vanusegruppi ning Joosep Altmets 2008/2009 sündinute vanusegrupi treenerina. Kõige nooremad on jätkuvalt klubi noortetöö juhi Triin Vellemäe käe all.

Klubi komistuskiviks on siiani olnud väravavahtide põud. Uusi väravavahte pole küll lisandunud, kuid praeguste väravavahtide töö kvaliteeti aitab tõsta EJL talenditreeningu U17 väravavahtide treener Mihhail Kolešnikov.

Eelnevate aastate pidev töö ja laienev treeneritebaas annab alust loota, et 2019 hooaeg tuleb tulemuste poolest kindlasti parem, kui oli 2018.

Tiit Koel

Läänemaa jalgpalliklubi juhatuse esimees

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments