Galerii: Pääsupesa isad ei karda isegi ämblikke

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15
Pääsupesa lapsed valmistuvad pühapäevaseks isadepäevaks. Arvo Tarmula

Haapsalu Pääsupesa lasteaia laste poolest oleks isadepäev võinud olla juba neljapäeval, sest kõik kingitused olid juba valmis meisterdatud.

Riietusruumi seinal on ootamas tavaliste isaportreede asemel isad ajalehte lugemas. Kui kaartide meisterdajatelt küsida nende vanust, näitavad lapsed nelja sõrme. Lasteaiaõpetaja Eve Matsik räägib, et enne kaartide tegemist tutvustas ta lastele ajalehti. „Tutvusime Lääne Elu ja Eesti Päevalehega.” Nende lehtede artiklid on isadel peos ka piltidel. “Lapsed arvasid, et kõige rohkem loevad nende isad sporti ja ilmateadet.”

Kuueaastastel Pääsupesa lastel on isadele meisterdatud raamatud ja taaskasutusmaterjalist hoiupõrsad. „Idee tuli internetist. Printisime raamatu välja, aga iga laps pidi sellesse ise joonistama ja kirjutama ning see ei olnud üldse nii lihtne asi, sest seal oli küsimusi, millele iga päev ei mõtle,” räägib lasteaiaõpetaja Eve Trei.

Näiteks tuli lõpetada lause „Minu isa ei karda isegi…” „Päris mitmed panid ämblikke,” ütleb Eve Trei. Lapsed pidid välja mõtlema ka, millal issi neid naerma ajab või vastupidi, millal nemad issi naerma panevad, mis issil välja tuleb või kui issi oleks superkangelane, siis mis oleks tema supervõime.

Juba esmaspäeval käisid Pääsupesa isad koos lastega Innokas kaks ja pool tundi kestnud robootikatunnis. „Meie õpetajad said koolituse robootikas ja nüüd ootame peagi kooli roboteid. Seepärast tutvustasime roboteid ka isadele,” räägib lasteaja juhataja Maarika Aru. „Isadele meeldis niiväga, et lõpuks öeldi – korraldage veel selliseid asju.”

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Zanders
5 aastat tagasi

Osa härrasid ei tea ju et nemad pole bioloogilised isad..sorry et Isadepäewa laupäewa rikkusin natuke…

JURI
5 aastat tagasi

TOBE ja EKSITAV PEALKIRI sellel artiklil,
vöiks olla: Pääsupesa lasteaia …….