„Tuulte tahutud maa“ jõuab Soome kinolevisse

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Joosep Matjuse film „Tuulte tahutud maa” tõi Haapsalu kultuurimaja saali täis. Arvo Tarmula
Filmi „Tuulte tahutud maa” režissöör Joosep Matjus. Arvo Tarmula

Cinamoni juhatuse liikme Toomas Luhatsi sõnul on “Tuulte tahutud maa” esimene Eesti film, mille Cinamon viib oma värskesse kinno REDI meelelahutuskeskuses Helsingis.

“Joosep Matjusel on õnnestunud ületada piirid, jätta vahele žanrid ning tungida selle Eestimaa looduse ilust laulva filmiga otse hinge, sest “Tuulte tahutud maa” ei ole proosa – see on luule. Cinamon hakkab oma Soome kinodes näitama kõiki uusi Eesti filme ning loodetavasti toome me sel moel veidi rõõmu Soomes elavatele eestlastele, kel teinekord koduigatsus peal, ent kohe ei ole võimalik üle lahe, koju, sõita”, lisab Toomas Luhats.

“Tuulte tahutud maa” vaatajanumber on dokfilmi kohta erakordne ja seda mitte ainult Eesti, vaid ka meie lähiriikide kontekstis. Cinamoni algatus, aidata kaasa Eesti filmi levile Soomes, on väga tervitatav ja loodame, et see ei piirdu vaid “Tuulte tahutud maaga”, lisas Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp.

Matsalu loodusfilmide festivalil parima operaatoritöö auhinnaga pärjatud filmis näidatakse Eestimaa loodust nagu me pole seda kunagi varem näinud – lummavad maastikud vahelduvad põnevate stseenidega meie metsloomadest.

Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi raames valminud linateost “Tuulte tahutud maa” on käinud vaatamas juba üle 30 000 inimese.

Filmi produtsendid on Riho Västrik, Katri Rannastu, Atte Henriksson. Loodushelid lindistas Veljo Runnel, originaalmuusika kirjutas ansambel Eeter. Filmi tootja on WildKino, rohkem infot leiab http://www.wildkino.ee/tuultetahutudmaa.

„Tuulte tahutud maa” on Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi teine dokumentaalfilm. Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari. Lisainfot Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi kohta leiab http://www.EV100.ee/filmid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments