Galerii: Nõva osavallavalitsus kolis koolimajja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11
Nõva osavallavanem Aivi Heinleht oma uues kabinetis Nõva koolimaja kaugeimas nurgas. Foto: Urmas Lauri

Nõva osavallavalitsus toimetab nüüd koolimajas, vallamaja ruumidele kasutaja leidmiseks kuulutas Lääne-Nigula vald välja eelläbirääkimistega pakkumise. Vallamaja koliti ümber eelmisel nädalal, mil koolis oli koolivaheaeg.

Osavallavalitsuse ruum on koolimaja külgtiivas, kohe raamatukogu kõrval.

Praegu on vallamajas ametis kaks inimest – osavallavanem Heinleht ja osavalla sekretär Kadi Aasküla. Kolmapäeviti on Nõva osavallamajas sotsiaaltöö spetsialisti ning maa- ja planeerimisspetsialisti vastuvõtt.

Osavallavalitsusele on koolimajas vaja kahte ruumi. Ühes toimetaksid osavallavanem ja osavallasektetär, sotsiaaltöötajal peab aga olema omaette lukustatav kabinet. Praegu seda veel pole, kuid mõte, kuhu sotsiaaltöötaja ruum tulla võiks, on Heinlehe sõnul olemas: raamatukogu tagumisse ossa. Raamatukogul on kaks sissepääsu, kaugemase otsa annaks ehitada vaheseina ning siis saaks sotsiaaltöötaja sinna nõuetekohase ruumi.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ja veel
5 aastat tagasi

Raamatukogus korraldati huvitavaid kohtumisi, kuhu tuli hulk inimesi kokku. Praegu seda võimalust enam ei ole

jah
5 aastat tagasi

no annab ikka mõelda, mis küll paneb suure valla juhte selle Nõva äripundiga, Oruste- Kallas-Heinleht, kaasa mängima. Kõikide jamade põhjustajateks Nõval on just needsamad inimesed.
Deiw ametisse, vald pankrotti, Kilgi kahjum, mille vallarahvas kinni maksab.”Laitmatu mainega” Kallas direktoriks, vald vanast ajaloolisest vallamajast koolimajja.
Kõik ühisarutlused ja arengkavad on suur null. Osavallavanem ülbitseb, kui keegi julgeb midagi küsida.
Ütleks ometi keegi,mis paneb meie vallajuhte neid suuri lollusi kaasa mängima ja toetama ?

ylle
5 aastat tagasi

Milleks nii väikesel kohal üldse neid muidusööjaid üleval peetakse? Nagu näha ei suuda kolm eite suurde majja kuidagi ära mahtuda ja kaklevad veel ruumide üle ka. Ja selline seltskond JUHIB omateada midagi.

kahepalgeline emand
5 aastat tagasi

Ei tea mis põhjusel Aivi Heinleht härra Urmas Laurile rääkimata jättis, et sots.töötaja ruum taheti teisele korrusele direktori ruumi kõrvale teha. Selleks koliti isegi kooliarhiiv välja ju. Kisa läks aga suureks, sest teisele korrusele viib vaid järsk trepp ning vanuritel ja liikumisraskustega inimestel oleks olnud väga keeruline teisele korrusele saada. Aivi Heinleht on jätnud mainimata veel, et tema arvates(mida ta ise kõva häälega ka küla peal välja on öelnud) ei käigi vanad inimesed sots.töötaja juures ja üleüldse mis on asja vanuritel sinna.

Osavallavanem my a..s

aegadest ammustest
5 aastat tagasi

Nõval ongi ametnikel selline tava, et oma inimesele lajatatakse näkku ära, kõrgemate isandate ees lömitatakse alandlikult ja ajakirjanikele räägitakse millised pudrumäed siin voolavad. Aivi puhul paistab see lihtsalt enim silma, sest ta “paberite” järgi nagu osavallavanem.

teadagi
5 aastat tagasi

pole see aivi puhul mitte esimene kord sääraselt kahel toolil istuda

Rein
5 aastat tagasi

Imede ime, kuulati rahva arvamust ja teisele korrusele ei tehtud. Siis on ju väga hästi, mis läbisurumisest ja muust me räägime. Ah jaa- minge Kullamaale ja vaadake seda treppi , mis sotsiaaltöötaja juurde läheb siis räägite teist juttu.

reinuvader
5 aastat tagasi
Reply to  Rein

kuna Kullamaal on nii, siis peab Nõval ka nii olema jah?

hehh
5 aastat tagasi

aga see on ikka lahe, osavallavanemal ruume vaja – võtame ära arvutiklassi, sots. töötajal tuba vaja, läheme raamatukogu kallale. huvitav, milline ahvatlev koht järgmiseks silma jääb?

vägev vägevale
5 aastat tagasi

Rõõmsa pilguga vaadates näen, et oled isegi pildile jäänud 🙂

vägevale
5 aastat tagasi

Üsk puha mida sa teed, ikka mõni kiunub ja mustab, kas sa ükskord ära ei väsi. Vaata kordki asja rõõmsama pilguga, usu, sul hakkab kergem

xyz
5 aastat tagasi
Reply to  vägevale

“Usu, sul hakkab kergem” on justnimelt see, mida ‘Nigula “tegijad” igal pool jutlustavad. Aga kui uskumise asemel reaalseid fakte vaadata, siis on pilt nukker. Uus vald on eksisteerinud vaid aasta, arenguid positiivses suunas olnud ei ole. Isegi mitte selliseid, mis on vallavalitsusele korduvalt ette antud, et mida tegelikult vaja oleks teha. Selle asemel toimub: 1) pidev jokitamine iga kõige pisemagi asjaga – hangetega, konkurssidega jms. 2) tegelike asjade ajamisel absoluutne saamatus, olgu see siis bussiliiklus, uue koolimaja ehitamine, töökohtadele inimeste leidmine jms. 3) pidev ja üha süvenev võimu tsentraliseerimine Taeblasse igas pisikeses küsimuses 4) valla enda kordade, seaduste jms. mittejärgimine,… Loe rohkem »

xyx
5 aastat tagasi
Reply to  xyz

oh jessas küll, ikka paha, nagu paha põrsas, vingume pidevalt

vägev
5 aastat tagasi

Lastelt võtsime arvutiklassi ära ja näod nalja täis??? Osavalla sekretär ei leidnud ka teisipäeval uut töökohta üles? Osavallavanem töötab kahe monitori taga, ei taha mitte mõeldagi mitut Mikk veel vaatab IRRRRRRW. Sotsiaaltöötajale ei ole ikka veel leitud kohta, nüüd juba kolmas võimalik asukoht? Kõik on tõesti asjatundjate poolt hästi läbi mõeldud ja planeeritud.

öeldi,
5 aastat tagasi
Reply to  vägev

et kolimine ei maksa midagi. Nüüd siis on juba jälle ehitada vaja, nii palju kui sellest kirjatükist aru saab hakatakse raamatukogu pinda vähendama. Elanikud on ju parasjagu tuhmid, nende vajadusi pole tarvis teada. Ühinenud vallas läheb elu ikka paremaks!!!

enn
5 aastat tagasi
Reply to  öeldi,

mis nõval loetakse raamatuid vä?

hehh
5 aastat tagasi
Reply to  enn

vallavalitsus (nii suur kui kohalik) küll nii ei arva 🙂 neile ongi kasulik nagu mõisaajal hoida rahvast pimeda ja lollina, et nad usinalt käske täidaks, kirjatarkus on saatanast

Mari
5 aastat tagasi
Reply to  enn

Näed sa, ei loeta, vaja ju ainult osavalla
ja kooli kallal iriseda. Vaadaku peeglisse,
kes need vingujad ise on. Ja alustagu
parendustõid iseenesest.

Pii
5 aastat tagasi
Reply to  vägev

Mitu last on korraga arvutitunnis? Tunniplaani järgi on kolmapäeviti 6. ja 7. klassil 1 tund arvutiõpetust. Kokku 5 õpilast ühes klassis. Ja ainult 1 tund nädalas? Selleks vaja nii suurt klassi? Ja selle üle nii suurt lärmi lüüa?

hehh
5 aastat tagasi
Reply to  Pii

ja kahele tädikesele on nii suurt ruumi vaja, no anna abi. peale selle toimuvad arvutiklassis ka teised tunnid, kus arvuteid vaja, nt. loodusõpetus või matemaatika või mis iganes, tänapäevane õpikäsitlus eeldab pidevat netioskust

Pii
5 aastat tagasi
Reply to  hehh

Sellisel juhul võiks siis kohe arvutid matemaatika klassis olla, ei pea lapsed “mõnikümmend meetrit” jala käima ühest klassist teise. Öeldakse, et häid lambaid mahub palju ühte lauta, aga kooli tegelased nii ei arva, puhas kadedus …
Lasteaed tehti ka kunagistesse klassidesse, siis ei kisanud keegi, et võeti kooli arvelt ruume ära. Oli ka siis koolilapsi rohkem.

ruut
5 aastat tagasi
Reply to  Pii

Ise veel kauaaegne õpetaja aga lugeda ei oska. Kirjas oli, et mitmes aines võib arvuteid vaja minna aga silma jäi vaid matemaatika… Lapsed tulevad siis matemaatikatundi segama kui midagi netist otsida vaja? Püha lihtsameelsus ruulib täiega.

Pii
5 aastat tagasi
Reply to  ruut

Ja kui arvutiklassis on matemaatika, loodusõpetus või mis iganes tund, kas siis ka kellelgi vaja järsku arvutist midagi otsida ja teiste tundi segada? Ei ole õpetaja, nii et sellega oled küll puusse või siis ruutu pannud. Ja kirjutada sa ka ei oska, komad puhta puudu.

hehh
5 aastat tagasi
Reply to  Pii

mis sa plõksid 🙂 asja mõte on selles, et ka mõned teised tunnid toimuvad arvutiklassis ja seepärast peabki arvutiklass olema eraldi ruum, mitte nurk käsitööklassist või matemaatikaklassist

pi pi pi
5 aastat tagasi
Reply to  Pii

ühte külge näeb, aga teine külg jääb millegipärast pimedusse. tüüpiline pimedate häda 😀